Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Nederlands kampioenschap Scootmobiel

Nederlands kampioenschap Scootmobiel

by de man in de zorg on July 5, 2005

05-07-05
nederlands kampioenschap scootmobiel
Op het circuit in Zandvoort wordt op 12 juli voor het tweede achtereenvolgende jaar het Nederlands Kampioenschap Scootmobiel gehouden. Aan de behendigheidsrace doen 65 ouderen mee uit dertien verzorgingshuizen in heel Nederland.
Om goed voorbereid aan de start te verschijnen, heeft de winnaar van vorig jaar, het Rotterdamse verzorgingshuis Humanitas Akropolis, de hulp ingeroepen van Jan Lammers.
Strakke bochten
De formule-1-coureur gaf maandag in de hal van het verzorgingshuis tips en les aan bewoners die volgende week in Zandvoort gaan racen. “Kijk verder dan je eigen neus en scootmobiel lang is, rij niet te hard en neem de bochten strak. Anders lukt het niet om netjes langs de paaltjes te slalommen en dat kost strafpunten”, moedigde Lammers de aanwezigen aan. Zelf deed hij ook een wedstrijdje en hij kwam natuurlijk glansrijk als eerste over de finish.
Geen hartpatienten
Daarna was het de beurt aan de ‘cracks': achter een stuur met twee gashendels – rechts vooruit en links achteruitrijden – reden steeds twee bewoners tegen elkaar. “De deelnemers mogen geen hartpatient zijn en moeten in een verzorgingshuis wonen”, aldus E. van Wageningen van het Nationaal Fonds Ouderenhulp, dat het NK medeorganiseert.
Sociaal isolement
“We willen met de race ook de aandacht vestigen op het sociaal isolement waar veel ouderen in zitten. Met zo’n elektrisch wagentje zijn ze er niet afhankelijk van of er bezoek langs komt, maar kunnen ze er zelf op uit.”
Kamerleden
De deelnemende bewoners van verzorgingshuizen strijden tijdens het NK op 12 juli om een gloednieuwe scootmobiel. Aan het ludieke evenement doen ook de Tweede-Kamerleden Van Heemst (PvdA), Varela (LPF) en Nawijn (Groep Nawijn) mee.

Previous post:

Next post: