Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Nee toch weer de staatsloterij gewonnen

Nee toch weer de staatsloterij gewonnen

by de man in de zorg on February 16, 2006

nee toch weer de staatsloterij gewonnen
Ik heb hem weer gewonnen. De hoofdprijs in de Sstaatsloterij. Weet onderhand van gekkigheid niet meer wat ik er mee moet doen!
En ja; de wildste avonturen beleefd…….en ook een grote stap gemaakt in mijn zorgcarriere. Mijn relatie is rozengeur en manenschijn en ik moet oppassen voor mensen met lange jassen. Een gewaarschuwd ziekenverzorgende teld voor twee.
Maarja; die Staatsloterij. Wat moet ik nu ik voor de zoveelste maand achtereenvolgens een groot bedrag heb gewonnen hiermee???

Neen; in de ene zorginstelling start men met de bijbel en bij ons op de afdeling; na de overdracht; heet die bijbel de Spits en de Metro!
Niet de Spits of de Metro word geheel voorgelezen; maar de horiscopen van die krantjes. De sterrenbeelden worden voorgelezen en als jij bijvoorbeeld steenbok of zo bent dan geef je dat aan. De horiskoop van beiden (Spits en Metro) worden dan voorgelezen en je kiest de beste daar uit. Dan weet je wat je te wachten staat deze dag. Maak ik carriere? Krijg ik ruzie en wat al dan niet meer. Soms worden onderling sterrenbeelden gerolen. Collega’s op zoek naar “warmte”….worden in plaats van ram; boogschutter als het ze beter uitkomt.

En geloof je erin?
Dat wel! Ik kocht donderdag toen ik in mijn horiskoop te horen gekregen had, dat ik een hele grote prijs zou gaan winnen in de staatsloterij een staatslot. Dus ik snel naar huis gefietst en bij de sigarenzaak snel een heel lot gekocht. Ik zou gaan winnen gaf de horiskoop aan!
Kijk vol spanning naar de loterij. Ships erbij en ballonnen opgeblazen; want ik zou de hoofdprijs winnen. Milionaire; voor de derde, vierde of vijfde maal dit jaar
En ja hoor; na alle trekking had ik geheel niets!!!! gewonnen; ondanks dat het voorspeld was op mij werk in de metro dat ik zou winnen.

Toch is de horiskoop uitgekomen….de Staatsloterij had weer gewonnen. Dertien euro vijftig van mijn lot; waar niets op is gevallen. Zie je; weer de staatsloterij gewonnen. Niet ik maar hun!

Previous post:

Next post: