Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   niet echt populair

niet echt populair

by de man in de zorg on August 16, 2007

niet echt populair
Daarlijk een h dienst; een dienst waar velen een enorme hekel aan hebben om het maar netjes te zeggen. Een h dienst; van half tien tot zes uur; ja daar hebben velen echt een hekel aan. Komen laat op de afdeling en vallen in en team wat al volop bezig is met zorg. Als anderen naar huis gaan moeten ze nog meer dan twee uur werken en ze gaan laat naar huis. Neen, niet echt populair die h dienst bij ons en velen hebben er een hekel aan.

Velen; maar voor mij (en als je eerlijk bent voor bijna iedereen)een ideale dienst; en als je eerlijk bent misschien wel een zeer relaxte dienst. Je kan uitslapen tot na achten; dus je hoeft niet vroeg op. Je komt om half tien pas aan het bed; dat betekend heel simpel dat er al vele bewoners verzorgd zijn en er relatief weinig over zijn om te wassen. Simpel gezegd veel bewoners op? Veel minder wassen. In de middag is het rustiger op de afdeling en als je collega’s naar huis gaan ben je bezig met eten en medicijnen en ditjes en datjes. Om zes uur naar huis. Bel m’n vriendin op dat ik er aan kom en ze gaat aan de kook. Als ik thuiskom is er gekookt en kan ik bijna direct aanschuiven. Er is alleen nog maar de afwas voor mij.
Een h dinst; mijn idelale dienst omdat ik een hekel; neen moeite mee heb; om vroeg op te staan en ja; lichamelijk is het wel een zeer makkelijke dienst. Het vergt minder van je boddy en is minder zwaar. De luxe dat er gekookt is voor je thuis. Heerlijk; de h dienst; voor velen een klote dienst….het is voor mij; mijn dienst!
Tot morgen

Previous post:

Next post: