Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   niets nieuws

niets nieuws

by de man in de zorg on May 14, 2007

niets nieuws
Vanmorgen hoorde ik in het nieuws een onderwerp dat voor velen in de zorg geen nieuws is.
“Veel van de stagiares en vakantiewerkers inde zorg zijn niet ingeent tegen hepatitis” gaf men aan in het journaal.

Nieuws wat voor een ieder bekend is, is toch eigenlijk geen nieuws. Ja; ik ben ingeent; een jaar of drie geleden terwijl ik sinds 1992 aan bet bed staat. Ook bij m’n vriendin zijn ze gelukkig begonnen met een grootscheepse vactinatie tegen hepatitis. Hepatitis; makkelijk op te lopen bij een ieder of neen; bij velen die in de zorg weken. Neen; bij geen enkele bewoner staat op het voorhoofd geschreven dat hij of zij besmet is met een of andere overdraagbare ziekte.
Ook ik heb op afdelingen gelopen en ook mensen verzorgd waarbij ik achteraf te horen kreeg; via via; dat ik een bewoner had verzorgd die een of andere overdraagbare ziekte heeft of had.
Ja; en dan is het schrikken……….

Gelukkig heeft mijn werkgever het goede idee gehad om massaal het personeel in te enten en ik heb daar dankbaar gebruik van gemaakt. Gelukkig bij mij vriendin is er een mogenlijkheid om dit te doen; en zij neemt daaraan ook mee.
Alles beter dan een besmetting op te lopen en achteraf jezelf voor je kop te slaan dat je niet heb deelgenomen aan de mogenlijkheid voor vactinatie.

Ik vind het goed maar toch zit ik met nog vele vragen voor en bij vele werkgevers. Hoe gaat het met nieuwe collega’s en nieuwe leerlingen ?
Word daar aan gevraagd of ze gevactineerd zijn; of denk men daar niet aan? Dat er in vele instellingen een groep is die wel de mogenlijkheid heeft gehad dit te doen en een nieuwe groep zorgverleners die onbeschermd rondloopt. Of zou een werkgever in de zorg bij het sollicitatie gesprek en je word aangenomen gelijk de mogenlijkheid moeten bieden je in te laten enten? Tis slechts een prikkie; voor zowel jouw alsook voor de werkgever.

“Veel van de vakantiewerkers in de zorg zijn niet ingeent tegen hepatitis…….”gaf het journaal vanmorgen aan.
Niets nieuws; want een ieder die werkt in de zorg weet dat niet alleen vakantiewerkers maar ook talloze collega’s niet zijn ingeent tegen dit soort overdraagbare ziekes. Een kwalijke zaak; maar dat hoef je een ieder in de zorg niet te vertellen; dat is niets nieuws onder zorgverleners!

Tot morgen

Previous post:

Next post: