Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   nooit meer werken in de ouderenzorg

nooit meer werken in de ouderenzorg

by de man in de zorg on October 3, 2011

nooit meer werken in de ouderenzorg
“Een verzorger van demente bejaarden mag van de rechter vijf jaar niet meer aan het werk als verzorger. De man uit Hoogezand (49) vergreep zich aan twee hoogbejaarde vrouwen tijdens zijn nachtdienst. Naast het beroepsverbod deelde de rechter een werkstraf uit van 240 uur en een half jaar voorwaardelijke celstraf. Justitie had twee weken geleden ook al een beroepsverbod geeist. Dit omdat de man ondanks eerder seksueel misbruik in tehuizen steeds weer probleemloos aan het werk kon komen”. Stond overal op 30 september 2011 te lezen in de media.

Een heel lage straf voor iemand die zo iets doet vind ook ik man in de zorg. Het is al bezopen dat als iemand al zoiets heeft geflikt zomaar ergens anders weer kan gaan werken in de zorg. Een werkstraf van 240 uur, waarschijnlijk in een bejaardenhuis, waar hij koffie gaat delen bij bejaarden, omdat ze het in de zorg zo druk hebben, en vijf jaar een beroepsverbod. We moeten door tot ons zes en zestigste, hij mag weer zijn werk uitvoeren als hij 54 jaar is, dan kan hij nog twaalf jaar doorgaan met dit vergrijpen.

Iemand waarvan vaststaat dat hij zulke dingen heeft gedaan mag in mijn ogen nooit meer aan het bed komen bij bejaarden in de zorg. Iemand die zich vergrijpt aan kinderen mag nooit meer met kinderen werken, vind ook ik. Niemand wil zo’n iemand meer aan zijn bed hebben, niemand wil zo’n iemand als collega hebben, niemand wil dat zijn moeder verzorgd word door een bejaardenverkrachter die op zijn werk dit heeft gedaan bij zijn hulpbehoevende bewoners, maar het gaat gebeuren. Op zijn vier en vijftigste licht waarschijnlijk in een of andere zorginstelling een mooie sollicitatiebrief, van een man die op hoge leeftijd weer wil gaan werken in de zorg en die op deze leeftijd, na er vijf jaar uit te zijn geweest, weer een zorg uitdaging zoek.
De goede leiden onder de kwaden.
Ik ben een man, en ook ik besef als man zijnde als er weer zo’n gek is, dat er ondanks mijn goede houding ten aanzien van mijn werk, dat er gekeken word, naar de mannen in de zorg. Net zoals er weer een gek in de kinderdagverblijven zich vergrijpt aan kinderen, dat er ook naar andere mannen, die met alle goede bedoelingen en nimmer met dit soort belachelijke dingen van doen willen hebben, en die werken in de kinderdagverblijven, word gekeken. De goede lijden onder de kwaden, en ik vind dat deze man gewoon een beroepsverbod moet krijgen voor het leven en dat hij nimmer meer in de ouderenzorg mag werken. 5 Jaar een beroepsverbod, 240 uur taakstraf en een half haar voorwaardelijk is in mijn ogen te weinig. De taakstraf vind ik goed, een half jaar voorwaardelijk vind ik te weinig, maar na vijf jaar weer terug aan het bed vind ik onacceptabel.

nooit meer werken in de ouderenzorg
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: