Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ochtendspits

ochtendspits

by de man in de zorg on October 25, 2007

donderdag 25 oktober 2007
vandaag werken; dagdienst; althans een werkdag van 09.30 tot 18.00; vriendin vrij
Gisteren gewerkt; late dienst. Neen; vraag me niet hoe het ging; met zo’n topbezetting van drie gediplomeerden kan en kon het niet misgaan toch? Neen; lekker gewerkt; en achteraf gezien; kijkend naar gisteravond; wel wat netjes neergezet. Ja; eigenlijk wel wat zeer goeds; en wat willen we dan nog meer toch?
Neen; onlangs heb ik geschreven dat sint nikolaas bij ons weg is. Sint nicolaas; die als bijbaan lokatie manager had in mijn instelling. Sint nicolaas; een heel aardige en goede man; en ja; ik mocht hem wel heel erg. Aardig; goed en ja voor een ieder zeer betrokken en met een duidelijk doel; de kwaliteit van de zorg. Kijk dat soort mensen waardeer ik enorm. Maarja; sint nicolaas is weg; heeft een of andere topfunctie ergens elders en nu hebben we een nieuwe lokatiemanager. Kweet niet of hij de “officiele” opvolger van de sint is; maar we wachten af. “Vol verwachting klopt ons hart”

Neen; het was en is geen onbekende. Het is de directeur van de oude instelling waar ik ooit in de schoonmaak heb gewerkt. Een man die iets uitstraalt; en kijkend naar wat hij bij mijn oude werk heeft betekend…..zeer veel. Een man; waarva ik denk en misschien weet; daar heb je enorm veel aan. Dinsdag was zijn “introductie” en de aanwezigheid van verzorgend personeel werd enorm op prijs gesteld. s’Morgens stond ik aan het bed met een niet echt optimale bezetting. Ja; ik ben iemand die overleg en plent met team en bewoners. Wanneer komt het U als bewoner uit; en hoe speel ik daar goed op in. Ik maak afspraken; daar hou ik me ook aan en die kom ik na. Zo hoort het; zo is het me geleerd!
Zo ook die dag.
Alles geregeld om alles op de voor de bewoners goede tijd te plannen en ook uit te voeren. Ik ben er voor U; absoluut. Keek op mijn horloge en ik kon net tussen die introductie hetgene waarvoor ik naar mijn zorgtoko kom doen. Goede en menswaardige zorg verkopen aan mijn bewoners. Oke; ik zou wat later daardoor naar die introductie gaan en wat eerder weg. Mijn bewoners staan voor mij altijd op de eerste plaats! Totdat ik het bericht kreeg dat ik verplicht op tijd daar moest wezen; midden in de ochtendspits.
Ja; en dan valt alles in elkaar. Je dag; je afspraken met mijn bewoners en ja hoe laat zijn we klaar bij U. Mijn bewoners; mijn zorg; mijn afspraken voor een bijeenkomst; midden in de ochtendspits. Ik heb enorm veel respect voor deze man; en ook alle waarderding; en hij kan zeer veel betekenen voor onze lokatie; en hij zal dat zeker doen. Ook wil hij (dingen) gaan veranderen. Ik hoop dat hij de “macht” heeft om vergaderingen, bijeenkomsten en meetings naar de relatief rustige middag te schuiven. Deze dingen kunnen beter in de relatief rustige middag worden gepland; tis beter voor de zorg(afstemming ) aan het bed. Misschien een tip vor alle leidinggevenden en managers die ook dit stukje lezen.

Previous post:

Next post: