Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   om negen uur klaar

om negen uur klaar

by de man in de zorg on June 27, 2008

om negen uur klaar
Ik hoorde onlangs vab een verpleeghuisafdeling ergens in rotterdam dat ze met veel minder personeel; en meer bewoners dan bij mij; om negen uur klaar waren met alle zorg……
Grote klasse als je dat lukt. Hoewel????
Vroeger in mijn opleiding heb ik op een afdeling gewerkt waar er gemideld een klein kwartiertje over een “zware bewoner” gedaan werd. Passieve bewoners; wassen; aankleden; met de pasieve lift in de stoel en in of binnen die tijd; lees een kwartier; in de woonkamer.
Wat ik ook deed; dat lukte me niet. Neen; in een kwartiertje kan ik dit niet. Het is me aan het begin ook niet gelukt. Het gevolg was dat ik “te traag was”; en ja; dat ik een zware negatieve beoordeling kreeg; omdat mijn werktempo te langzaam was.
Ja; dat hak erin; tijdens een zorgopleiding.
Ik keek om me heen en zag hoe leerlingen met een voldende beoordeling ditwwel lukte. Gezicht oxels; schaamstreek; met 1 snelle veeg; gelijk de handdoek eroverheen; snel draaien; billen wassen; ook in snelle veeg; met dezelfde washand; en ja half afdrogen. Even het inco ertussen frommelen; gelijk de mat erbij en ja; snel de bewoner aankleden. Een miniem kwartiertje; alles klaar; en de bewoner; in de stoel aan de ontbijttafel.
Ik had een zeer negatieve beoordeling; en ja; ik ben ook maar zo idioot gaan handelen; mijn opleiding stond op het spel. En ja; het lukte mij ook; in een kwartiertje; waardeloze zorg neer te zetten; en kwaliteit met een groot vraagteken.
Mijn afdelingshoofd was tevreden op mijn tempo verandering en ja; mijn volgende beoordeling; was na deze grote verandering van mij; was perfect; mijn werktempo was super hoog en ja; niks geen commentaar.

Ik hoorde onlangs van een verpleeghuisafdeling ergens in rotterdam dat ze met veel minder personeel; en meer bewoners dan bij mij; om negen uur klaar waren met alle zorg……
Ik denk aan mijn tijd terug; als leerling in de zorg. Ik stel me een afdelinghoofd voor; een enkele gediplomeerde; en veel leerlingen die een zware onvoldoende hebben gehad voor hun werktempo; en een groep leerlingen die dit handelen reeds van een leerling voorganger hebben afgekeken. De nieuwe leerling met een onvoldoende past zich aan; aan de leerling waarbij een onvoldoende; voor werktempo; is veranderd is in een voldoende. Dit omdat zij ook een voldoende willen halen en ja….. het werktempo; en ook de veranderingen van negatieve naar positieve beoordelingen schiet en schieten omhoog; en elke bewoner; licht of zwaar is in een kwartier of minder klaar.

Ik hoorde onlangs van een verpleeghuisafdeling ergens in rotterdam dat ze met veel minder personeel; en meer bewoners dan bij mij; om negen uur klaar waren met alle zorg…… Ik vraag me af hoe dit hun lukt …..
tot oneven

Previous post:

Next post: