Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   (on)begrip

(on)begrip

by de man in de zorg on October 29, 2007

(on)begrip
Ja; vandaag gewerkt; maar daarover morgen meer; als de dingen van de dag de dingen die ik wil krabbelen niet achterhalen.

Neen ehh ja.
Ja; heerlijk altijd zoveel (on)begrip.
Zoveel (on)begrip omdat je beiden in de zorg werk.
Zoveel (on)begrip dat je het soms op je job het misschien wat drukker heb dan in sommige andere beroepen.
Zoveel (on)begrip dat je soms zacht gezegt gaar bent; maar dat je je eigenlijk gebroken voelt; als je thuiskomt en s’avonds op de bank hangt.
Zoveel (on)begrip omdat je soms kiest voor relatie en samen zijn als je een week langs elkaar heenloop.
Zoveel (on)begrip dat je niet altijd, of samen, op verjaardagen kan komen als je nacht of avonddienst heb.
Zoveel (on)begrip van mensen die je tijd soms opeisen maar toch beter zouden moeten weten dat je het gewoon idioot druk heb.
Zoveel (on)begrip van familie en naasten; je boft maar ermee.
Afgelopen zaterdagavond op een verjaardag geweest; na mijn drukke dagdienst en zeer lang op mijn benen gestaan hebbende; oh ja; vriendin stond negen en een half uur op haar benen op haar job. Mensen; verwachtende dat je tot laat blijft; terwijl je talloze malen heb aangegeven dat je zondagochtend weer zeer vroeg op moet en ja; weer in de drukte zou staan.
Zoveel (on)begrip en het (niet) begrijpen dat je gewoon je kop erbij moet houden en ja; helder moet zijn; wil je fouten voorkomen. Grote fouten en kleine; neen alle fouten voorkomen die je je baan kunnen kosten.
Zoveel (on)begrip.
Kep dit alles maar weeeeeeeeeeeeer uitgelegt aan kennissen; waar wij op op visite waren. Mijn dank is weer groot voor al het (on)begrip

Previous post:

Next post: