Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   onbegripvol begrip

onbegripvol begrip

by de man in de zorg on February 27, 2010

onbegripvol begrip
Sprak gisteren ochtend een zeer naast familielid van mij over de beste wel grote effecten en gevolgen van het beiden in de zorg werken. Beiden in de zorg en onregelmatig werken betekend heel simpel dat je vaak langs elkaar heenloop. Dat je weinig dagen samen bent. Dat avonden die je samen bent zonder meer kostbaar zijn dan wel onbetaalbaar zijn. Dat je niet altijd een sociaal leven goed kan onderhouden. Dat je vaak werk; op avonden dat anderen vrij zijn. Dat je met feestdagen altijd… altijd een van de twee moet werken.
Ik gaf aan dat zo ons leven is en dat het helaas…. helaas niet anders is. Ik gaf aan dat er soms problemen zijn en dat mensen het totaal niet begrijpen dat als je of alleen komt; of een andere dag kijkend naar verjaardagen. Soms is het onbegrip er totaal niet. Mijn verhaal werd aangehoord en ja…. ze begreep het wel.

“Het is inderdaad rot dat jullie soms zo langs elkaar heenlopen en dat jullie niet op alle verjaardagen kunnen komen. Een ieder vind het rot; maar kijkend naar julle werk; jullie werken beiden in de zorg is het gewoon niet anders”, gaf ze aan.
“Gelukkig maar dat u er zo over denkt” ; gaf ik aan ; “maar niet ieder begrijp dit soms en ja…. dat levert spanningen op onderling in de familie. Soms totale onbegrip”.
“Ik snap niet dat ze dat niet snappen; ik begrijp het wel dat jullie elkaar weinig zien en gewoon niet alle verplichtingen na kunnen komen die een ander wel kan nakomen”.

“En Johan; komen jullie morgen op mijn verjaardag”?
“Ik zou graag willen; maat ik heb late dienst en ik kan dus niet komen”.
Het knopje ging om.
De persoon die begripvol was; en het niet snapte dat anderen niet begrepen dat wij onregelmatig werken; dat we daardoor soms amper een relatie hebben; dat ons sociale leven niet net als anderen is…… veranderde in een onbegripvol begripvol persoon. Alle begrip was weg; want het was immers haar verjaardag…… Het begrip… dat begrip verdween als sneeuw voor de zon…. want wij konden niet komen, en dat op haar verjaardag. Het knopje ging om; en de persoon werd erg boos en er ontstond een niet prettige sfeer bij een persoon die ik als zeer naaste moet rekenen…..
Ik moest gisteravond werken; vriendin had dag….. op ons commucatie briefje schreef ik aan mijn vriendin TOTAAL GEEN BEGIRP….. DOOR EEN ZEER BEGRIPVOL PERSOON!!!!!

Previous post:

Next post: