Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   onschuldig schuldig

onschuldig schuldig

by de man in de zorg on July 13, 2011

onschuldig schuldig
Heerlijk vind hij dat, lang onder de douche. lekker de straal lang op zijn lichaam. Lekker elke dag lang douchen.
Heerlijk vond hij dat, de vroeger keihard werkende man, die zich zijn gehele leven scheel heeft gewerkt, zich suf heeft betaald aan belastingen en elke dag bij zijn baas op de werkvloer stond.
Altijd keihard gewerkt hebbende, om een beetje normaal oude dag te hebben
Heerlijk vond hij dat, toe hij bij ons kwam. Af en toe in bad. Kleinschalig wonen, zo thuis mogelijk. Wat is dat mooi hier, gaf hij vaak aan. Thuis heb ik geeneens een bad, en hier kan ik regelmatig in bad.
Bad is douche geworden. Regelmatig ging hij onder de douche bij ons. Niet elke dag zoals thuis, maar geregeld…. totdat ook de tijd die er voor was is wegbezuinigd. Nu gaat de man die thuis elke dag onder de douche stond een maal per week onder de douche bij ons.

Gisteren was ik hem aan het douchen. Hij zit heerlijk met de straal op zijn body. Zzp, zorgzwaarte pakket vijf staat er in zijn map. Idioot weinig tijd voor zorg… laat staan voor elke dag douchen. Krampachtig houd hij de douchekop beet en wil hem niet afgeven
Na tien minuten geef ik aan sorry, ik had liever gehad dat u langer onder de douche kon, als het kon elke dag of als ik het voor het zeggen had, elke dag in bad, omdat u dat zo heerlijk vind.
Ik voelde me schuldig, omdat ik deze man, die zo aan het genieten was, zijn douchen moest onderbreken. Tijd en tijdgebrek, voor normale zorg neer te zetten.
In voel me onschuldig, dat door dat mooie van die zzp’s elke vorm van normale zorg dreigt te worden wegbezuinigd. Zou dat schuldige gevoel komen dat ik me zo voel doordat ik nog als mens denk aan het bed en in de zorg?

onschuldig schuldig
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: