Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ontslaggolf

ontslaggolf

by de man in de zorg on May 10, 2007

ontslaggolf
Er komt een grote ontslaggolf bij mij op de afdeling. Ja, morgen gaat de eerste met ontslag en er zullen in de aankomende drie weken nog vier met ontslag gaan.
Naar elders; naar verzorgingshuizen maar ook andere verpleeghuizen. Anderen gaan weg en geven aan liever nooit meer met verpleeguiszorg te maken te willen hebben. Neen vanaf morgen; de eerste; maandag de volgende; de grote verhuizing is begonnen.
Er zal veel gaan veranderen en ik hoop dat we met z’n allen met deze ontslaggolf om kunnen gaan. Een grote verandering en ook vernieuwing; zowel voor ons als ook “blijvende” bewoners. Ja, vanaf morgen en ik wacht af wat er op ons af gaat komen.

Morgen; het eerste ontslag; een bewoner die een poosje bij ons heeft gewoond naar aanleiding van een val; en die heeft gerevalideerd. Hoopt nooit meer terug te komen. Niet dat onze zorg niet goed is; daar is ze zeer over te spreken; maar als gezonde bewoner tussen bewoners die bij ons wonen met onder andere cva’s en veel meer daar kon ze soms wat minder tegen.
Naar bejaardenhuizen; opgeknapt en weer zelfstandig kunnen wonen of naar verzorgingshuizen. Lang geoefend om een stuk zelfstandigheid terug te krijgen en daar met (beperkte) (lichte) zorg toch zelfstandig kunnen wonen. Een eigen huis en spulletjes. Mooi.

We doen veel bij ons op mijn zorgafdeling. Tis niet alleen bewoners die bij ons voor altijd wonen. Er wonen bij mij ook verschillende revalidatie bewoners. Bewoners waar we met z’n allen zeer intensief mee bezig zijn met slechts 1 doel.
Zorgen dat ze door keihard werken; van eigen inzet van de bewoner; ons als zorgteam maar ook multidiciplinair weer weg kunnen. Met ontslag; naar huis; verzorgingshuis of bejaardenhuis.
Tis verdomd leuk als zorgteam zijnde dat je dat weer lukt!
Tot morgen

Previous post:

Next post: