Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   op bewoners vakantie

op bewoners vakantie

by de man in de zorg on October 23, 2007

dinsdag 23 oktober 2007
vandaag gewerkt; dagdienst; vriendin late dienst.
Binnenkort is het zover; mijn vriendin die bij de buren werkt gaat met bewonersvakantie. Waanzinnig tof om eerlijk te zijn; kijk best wel eens; of eigenlijk vaak; naar hoe ze het bij de buren doen. Klasse; en ja; misschien wel jalours makend. Neen m’n vriendin werkt op een afdeling met een bewoner of zestien; dementerende mensjes. Ja; ze gaan weg. Van maandag tot vrijdag. Achtien uur keihard op je benen staan voor deze bwoners om ze een onvergetelijke week te geven. Elke keer als ze terugkomt zeg ze “nooit meer “; maar als het haar dan weer gevraagd word antwoord bijna standaard “maar natuurlijk ga ik mee”. achtien uur per dag; of meer; keihard werken en alles laten voor zo’n mooie week met die mensen. Waanzinnig……….waanzinnig gebroken als ze terugkomt…..
Neen; herieop bezig met regelen; en als ik hoor wat er moet gebeuren… Veel regelen;dat zeker; zeer veel regelen en stilstaan bij de gekste dingen; of denken wat je eventueel nodig zou kunnen hebben. Dingen waarvan je hoopt ze nooit nodig te zullen hebben. Regelen; lijsten; werken; overwerken; vrije tijd inleveren en ja; stres; zeer veel stresssssss!
Thuis bespreek ze alles wat gedaan is en wat nog gedaan moet worden; en die lijst lijkt niet korter te worden. Regelnichten; allemaal; kijkend naar wat ze daar doen in haar zorgtoko en afdeling. Respect met een hoofdletter voor die gasten in de zorg dat men dat dat voor die mensjes doet; klasse voor die werkgever die “argos zorggroep” heet. Tis mooi en waanzinnig.

Binnenkort gaan ze; een week met hun bewoners op bewonersvakantie. Een week voor die bewoners uit de zorgtoko naar een andre omgeving; een mooie omgeving waar ze anders zijn. Opbloeien en ja; anders zijn. Ze leven en leven op. Waanzinnig. En voor mij als jalourse vriend…..ik neem mijn petje af voor de gasten in (en buiten) de zorg die dit mogenlijk maken. Klasse!

Previous post:

Next post: