Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   op sleeptouw

op sleeptouw

by de man in de zorg on October 5, 2007

vrijdag 5 oktober 2007
gisteren gewerkt; late dienst; vriendin gisteren; late dienst
Neen; gisteren een late dienst; de eerste na m’n vakantie; op een afdeling waar veel is veranderd. Ook gisteren weer toen ik aankwam op mijn afdeling. Ja; twee dagen vrij geweest en twee bewoners “‘weg”; ontslag of wat dan ook; is eigenlijk even niet van toepassing en ja; een nieuwe opname. Een bewoner met een collumn die er is om te revalideren. Even een paar weken keihard knokken met fysio en dan hopelijk weer naar huis; naar haar eigen omgeving.
Ja; een lief vrouwtje; dat zeker; spraakzaam en volop in de hobby’s. Zit aan een tafeltje waar het soms wat onrustig is. Een bewoner is soms wat onrustig misschien en ja; gaat relatief vroeg naar bed.
Het leuke is gewoon dat de revalidant die daar nu aan de tafel zit nu een ieder mee op sleeptouw neemt. Zitten samen lekker te babbellen; en ja; ook te knutselen; al dan niet met rommeldingetjes van de activiteten begeleiding. Gezellig en ja; bere knus. Gisteren rond tienen zaten ze daar nog; aan de limo en de plakjes kaas en worst. “Wil 1 van jullie verzorgd worden of kunnen we nog iets voor jullie betekenen”? “Neen; we hebebn alles en ja; voorlopig zijn we nog veels te druk bezig…….”; was het antwoord.

Tis leuk wat er aan die tafel gebeurd en ja; dat zo’n mensje wat bij ons voor revalidatie zit het geheel meeneemt. De onrust is misschien weg; de babbels zijn er weer en ja; het misschien wel belangrijkste…..ze blijven langer op en maken er samen een leuke avond van.
Vanavond weer werken in mijn zorgtoko. Kep beloofd harry potter 3 mee te nemen; ik weet echt niet hoe hij heet die film. Gaf aan dat ik hem had en ja; ze hadden hem allemaal nog niet gezien. Het zal wederom een gezellige film avond worden voor die mensjes. Tis leuk dat 1 bewoner de rest op sleeptouw neemt; weer een bere gezellige sfeer is en ja; er samen wat leuks van maken; ontdanks dat men in een verpleeghuis zit. Tof en ja….eigenlijk wel erg lief van dat mensje!

Previous post:

Next post: