Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ouwe taart

ouwe taart

by de man in de zorg on October 24, 2004

ouwe taart
Sprak mijn buurman.
Zijn schoonmoeder is opgenomen op een psychogeriatrische zorgafdeling. “Wel beter voor die ouwe taart”; zo praat hij tegen mij over zijn schoonmoeder.
Een lief vrouwtje die op zichzelf woonde maar omdat ze dementerend is, is ze sinds kort opgenomen in een zorginstelling.
Mijn buurman gaf aan ondanks dat het best wel moeilijk was dat het zo wel beter voor haar was.
Gaf aan dat de verzorging netjes en goed was en dat ze er goed uitzag.
Ja, toch liep hij tegen probleempjes aan. Op maandag was zij er niet toen hij op bezoek was; ze was naar de bingo. Op vrijdag kwam hij en dan was ze naar e muziek en een andere dag was mevrouw weer naar een andere activiteit.
Druk, druk, druk, druk.
De buurman gaf aan op dan maar zondag overdag te gaan omdat ze niet naar de kerk ging……….hoewel ?
Vorige keer dat hij ging kregen de bewoners koffie na de kerkdienst. Toch maar s’avonds gaan voor dat ze; “die ouwe taart” geen tijd heeft voor hem als hij op bezoek komt.
Toch vond hij het zwaar; je stuurt niet iemand voor niets naar een zorginstelling. Kijkend van hoe het met haar ging en wat hij van een zorginstelling vond gaf hij aan dat het wel beter voor haar was.
Onder begeleiding en niet meer op worden gebeld door buren omdat zijn schoonmoeder aan het zwerven was. Deze situatie ging uiteindelijk ook niet meer.
Nu is ze opgenomen in een zorginstelling en geeft hij aan dat de verzorging goed en netjes is en dat ze zo lief zijn voor zijn schoonmoeder.
Natuurlijk liep hij tegen dingetjes aan; maar toch; hij zag dat de zorg met liefde werd gegeven en dat het er wel goed werd gezorgd voor mevrouw zowel bij de dagelijkse verzorging alsook met de activiteiten.
“Tis een grote stap; ook voor haar; maar het is wel beter voor die ouwe taart”, gaf hij aan; “en ik weet dat ze in die zorginstelling in goede handen is”; dat is voor mij ook een geruststelling.

ouwe taart
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: