Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Over

Over

over
Dag bezoekers van manindezorg.nl

Mijn naam is manindezorg.nl. Ik ben ja…. laat mijn leeftijd maar. Ik ben samenwonend en ziekenverzorgende. Ik heb eerst gewerkt in een groot “traditioneel” verpleeghuis, nu werk ik op een kleinschalig woonproject voor dementerende bejaarden.
Man in de zorg was ook het kopje waaronder ik twee jaar vermeld stond met een maandelijkse column in het vakblad voor de zorg; Tijdschrift voor Verzorgenden. Schrijven is iets wat ik erg leuk vind en om eerlijk te zijn; het schrijven in het vakblad heb ik altijd met veel plezier gedaan.
Man in de zorg is inmiddels sinds januari 2007 gestopt als vaste maandelijkse collumn in dit vakblad. Toch vind ik het leuk om te schrijven; te publiceren en op een leuke manier over zorg te vertellen; het blijft op een of andere manier kriebelen. Zorg verlenen is voor mij mijn leven en het immers iets wat ik gewoon erg leuk vind om te doen. Ik schrijf nu vier maal per week in en op mijn weblog. Een weblog; een soort dagboek; over mijn werk, mijn dag en mijn leven; rekening houdend met privacy van bewoners, belang werkgever. Over herkenbare dingen die ik mee maak, op en buiten mijn werk. Dit op een leuke maar ook denk ik vooral voor een ieder makkelijk leesbare manier. Een ieder kan het gezegde wel “over alles wat ik heb meegemaakt op mijn werk, kan ik wel een boek schrijven”. Een boek vol met leuke dingen, trieste dingen, annecdotes en hersenspinsels. Juist dat boek beschrijf ik in mijn web log; deze log. manindezorg.nl; een kijkje in en op het leven van “de man in de zorg”.