Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   penne recept en recepten penne met bolognesesaus

penne recept en recepten penne met bolognesesaus

by de man in de zorg on January 19, 2000

penne recept en recepten penne met bolognesesaus
100 gr vers doorregen buikspek
2 uien
4 teentjes knoflook
1 grote of 2 kleine wortelen
1 stengel bleekselderij
50 gr boter
2 eetlepels olijfolie
100 gr varkenslever
300 gr rundergehakt
1 dl rode wijn
1 klein blikje tomatenpuree
1 dl instantvleesbouillon of kalfsfond
peper, zout
2 blaadjes laurier
1 takje tijm
5 eetlepels room
400 gr penne rigate
Snijd het spek in blokjes.
Pel de uien en snijd ze grof.
Maak de wortel en de selderij schoon en hak ze in brunoise.
el de knoflook en snijd de teentjes in plakjes.
Smelt de boter en de olie in een grote sauspan, voeg de spekblokjes toe en laat ze even aanbakken tot het vet is gesmolten.
Roer er de groenten, de uien en de knoflook door en laat ze stoven tot ze zacht worden.
Snijd intussen de varkenslever in kleine blokjes en roer die samen met het rundergehakt door de groenten.
Roer met een vork tot het vlees bruin begint te kleuren.
Giet de wijn erbij en laat die tot de helft inkoken.
Schenk de tomatenpuree door de bouillon en roer deze door de saus. Kruid met peper, zout, laurier en tijm en laat het geheel 2 uur heel zachtjes pruttelen, onder af en toe roeren met een houten lepel.
Voeg, als de saus te veel inkookt, eventueel wat kokend water toe.
Voeg de room toe en laat nog een kwartiertje pruttelen.
Controleer de smaak en voeg eventueel zout en peper toe.
Kook de penne in kokend water met zout beetgaar, giet ze af en meng de saus erdoor.
Dien op met versgeraspte Parmezaanse kaas.

Previous post:

Next post: