Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   penne recept en recepten penne met lentesaus

penne recept en recepten penne met lentesaus

by de man in de zorg on January 19, 2000

penne recept en recepten penne met lentesaus
500 gr doperwten
500 gr tuinbonen
100 gr sperzieboontjes
4 jonge worteltjes
2 kleine, jonge courgettes
zeezout
2 teentjes knoflook
2 jonge uitjes
1 stengel bleekselderij
50 gr boter
2 eetlepels olijfolie
1/4 liter instant kippenbouillon
peper van de molen
400 gr penne rigate
1 takje verse marjolein
50 gr versgemalen Parmezaanse kaas
Dop de erwtjes en de tuinbonen en verwijder het buitenste vliesje van de tuinbonen.
Maak de sperzieboontjes schoon, breek ze in stukjes en was ze.
Schraap de worteltjes.
Snijd de uiteinden van de courgettes, was ze en snijd ze in stukjes.
Breng water aan de kook met wat zeezout, doe de worteltjes en de sperzieboontjes in een groentemandje en hang dat in het kokende water.
Voeg na 3 minuten de tuinbonen en de courgettes toe en blancheer ze 3 minuten.
Doe de erwtjes erbij en blancheer nog 2 minuten.
Haal het groentemandje uit het water, dompel het in ijskoud water en laat uitlekken.
Pel de teentjes knoflook, maak de uitjes schoon en bak beide in plakjes.
Maak de selderij schoon en snijd de stengel in ringen.
Smelt de boter met de olijfolie en fruit de uitjes en de knoflook onder voortdurend roeren glazig.
Stoof de selderij 5 minuten mee en voeg de bouillon toe.
Laat 2 minuten koken, roer er de groenten door en kruid ze.
Kook de penne al dente in water met zout, giet ze af en meng ze met de groenten.
Laat nog 1 minuut doorwarmen en verdeel de pasta met de groenten over de borden.
Garneer met blaadjes marjolein en versgemalen Parmezaanse kaas.

Previous post:

Next post: