Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   penne recept en recepten penne met mozzarella en gorgonzola

penne recept en recepten penne met mozzarella en gorgonzola

by de man in de zorg on January 19, 2000

penne recept en recepten penne met mozzarella en gorgonzola
(2 personen)
zout
200 gr penne rigate
2 sjalotjes
125 gr cherrytomaatjes
45 gr boter
1 dl slagroom
100 gr pizzakaas (= Mozzarella, Finello)
100 gr gorgonzola
8 blaadjes verse salie
Kook de penne in een pan met ruim water en zout volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Pel intussen de sjalotjes en snipper ze heel fijn.
Halveer de tomaatjes.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Smelt in een braadpan 30 gr boter en fruit de sjalot 1-2 minuten zachtjes.
Voeg de slagroom toe.
Voeg de Mozzarella toe en laat die al roerend smelten.
Giet de penne af en roer de pasta door de kaassaus.
Verdeel de penne over 2 ovenvaste borden.
Verkruimel de gorgonzola boven de penne en laat die 2-3 minuten onder de grill smelten.
Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de tomaatjes met de salieblaadjes al omscheppend ± 1 minuut.
Neem de borden uit de oven en verdeel er de tomaatjes over.

Previous post:

Next post: