Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   penne recept en recepten penne met sardientjes

penne recept en recepten penne met sardientjes

by de man in de zorg on January 19, 2000

penne recept en recepten penne met sardientjes
3 eetlepels olijfolie
2 geperste teentjes knoflook
2 fijngehakte uien
50 gr tonijn in olie (blik netto 185 gr), gehakt
250 gr gezeefde tomaten
3/4 dl visbouillon (tablet)
zout, peper
350 gr penne rigate
3 blikjes sardientjes in olie (netto 120 gr), uitgelekt
1 eetlepel kappertjes
50 gr groene olijven met piment (in plakjes)
1 eetlepel fijngesneden peterselie
Verhit de olie in een pan en bak de knoflook en de ui ± 5 minuten zachtjes.
Voeg de tonijn, de tomaten en de visbouillon toe en laat de saus ± 10 minuten zachtjes koken.
Kook de penne in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar en giet ze af.
Roer de sardientjes, kappertjes, olijven en peterselie door de saus en breng op smaak met zout en peper.
Meng de penne door de saus en serveer het gerecht direct.
Varianten met vis uit blik
– Met zalm
Breng 3 dl visbouillon (tablet) en 2 dl creme fraiche aan de kook.
Voeg 1 theelepel gedroogde dragon toe en laat de saus op zacht vuur 5 minuten koken.
Roer 1 eetlepel maizena met 2 eetlepels koud water los en roer dit door de saus.
Laat de saus 3 minuten doorkoken.
Laat 1 groot blik pink zalm (John West 418 gr) uitlekken, verdeel de vis in stukjes en roer die door de saus.
Breng de saus met zout, peper en 2 theelepels citroensap op smaak.
– Met ansjovis
Verhit 2 eetlepels olie en bak 10 grof gehakte ansjovisfilets (op olie, blik) 5 minuten.
Voeg 8 in ringen gesneden lente-ui toe en bak die 5 minuten mee.
Roer er 1 dl slagroom door en laat de saus 5 minuten koken.
Roer er 2 eetlepels kappertjes en 2 eetlepels fijngesneden peterselie door en breng de saus met zout en peper op smaak.
– Met krab
Verhit 30 gr boter en bak 3 sjalotjes in ringen en 1/2 theelepel gemalen koriander 5 minuten.
Roer er 1 eetlepel bloem door en bak die 3 minuten mee.
Roer er 4 dl visbouillon en 1 dl slagroom door en laat de saus ± 15 minuten koken.
Laat 2 blikjes krab (a 170 gr) uitlekken, verdeel de krab in stukjes en roer die door de saus.
Breng de saus met zout en peper op smaak en roer er 2-3 eetlepels fijngesneden koriander door.
– Met tonijn
Schil 2 rode paprika’s met een dunschiller en snijd ze in reepjes.
Bak de paprika, 1 kleine in ringen gesneden ui en 1 in ringen gesneden rode peper 10 minuten in 2 eetlepels olie.
Roer er 1 blik tomaatblokjes (400 gr) door en laat 10 minuten stoven.
Laat 2 blikjes tonijn (a 185 gr) uitlekken, verdeel de tonijn in stukjes en roer die met 10 in plakjes gesneden zwarte olijven door de saus.
Breng de saus met zout en peper op smaak.

Previous post:

Next post: