Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Piekeren en peinzen

Piekeren en peinzen

by de man in de zorg on February 4, 2006

piekeren en peinzen
Daarlijk werken; Naja daarlijk; vanavond om tegen tienen.
ik hep nachtdienst. Ik hep er wel zin in, de nacht. Tis relatief rustig naar wat ik begreep en voor zover ik weet geen gekke dingen die op me af (gaan) komen. Ik wacht af wat het vannacht gaat worden.
Vandaag wel rustig aan gedaan. Vriendin is gelukkig vrij. Samen; leuk en gezellig.
Vanavond even patat halen bij de Turk. Wel lekker daar; maar hij is enorm duur.

Neen vandaag rustig aan gedaan. Gewerkt aan mijn collumn voor het aankomende nummer van Tijdschrift voor Verzorgende.
Een moeilijk onderwerp. Weetje; je moet gewoon altijd iets heel goeds neerzetten; en meestal ben ik er erg lang mee bezig.
Maximaal 330 woorden; een specifiek onderwerp; een eigen mening; actueel; gericht op een doelgroep, een goede gramatica en voor een “commercieel” blad. Moeilijk en zeker niet 1,2,3 gedaan.
Tuurlijk loop je dan al lang van te voren te piekeren en te peinzen over wat je gaat schrijven en hoe. (Het onderwerp voor het aankomende nummer word twee weken voor de deadline doorgegeven). Talloze malen al een verhaal bij elkaar verzonnen en nu voor de derde maal en ik aan het hertypen. Weer geheel overnieuw begonnen.
Neen mijn colllumn schrijf ik niet zomaar.
Minimaal zes tot acht uur ben ik daar mee bezig om te schrijven en te herschrijven….en het vervolgens geheel weer overnieuw te doen.
Vind het nog steeds leuk om te doen; anders zou ik er misschien al mee gestopt zijn en dat blad vind het ook wel netjes wat ik doe.
Tuurlijk; of niet; ik krijg er voor betaald; maar dat is bijzaak vind ik. Als geld de hoofdreden is dat ik stukjes schrijf; laat dan maar. Ik heb geen zin om iets te doen waar ik goed voor word betaald te doen wat ik geheel niet leuk vind. Dan kan ik het beter laten; hoe hoog ook de vergoeding is.
Staat los van het feit dat ik schrijf. Vind het leuk en telkens een uitdaging om het te mogen; ja mogen; doen.

Toch loop ook ik wel eens vast; zo ook leek het met mijn collumn die ik nu aan het schrijven ben. Gelukkig heb ik in mijn omgeving goed kunnen orienteren en kunnen navragen hoe het een en ander gaat; dus de kennis heb ik nu gelukkig paraat. Kan geen onzin opschijven; het blad word gelezen door deskundigen. Ik zal worden afgekraakt……
Het moet goed wezen anders is ook de kans dan men niet plaatst. Acht uur voor niets gwerkt of verloren.
Dus ja; daarmee ben ik vandaag druk doende geweest. De middag voordat ik vannacht gaat werken. Voor de rest; daarlijk nacht. Ik heb er wel zin in!

Previous post:

Next post: