Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Pijn in mijn portomonee

Pijn in mijn portomonee

by de man in de zorg on December 24, 2005

pijn in mijn portomonee
24-12-05
Word er een beetje gek van. De Kerst. Zoveel dingen te doen en eigenlijk; eigenlijk geen tijd. Als het aan mij lag was Kerst volgende week pas trouwens; maar daar hadden ze een paar duizend jaar geden niet aan gedacht.
Neen een paar duizend jaar geleden geen seconde gedacht aan een ieder die vandaag nog moet gaan heksen; in de rij moet staan bij de Konmar of tot 1 minuut voor sluitingstijd van de winkels loopt te jagen op het winkelcentrum
Kerst komt nooit niet uit; je bent altijd te laat voor alles te halen.
Ook ik.
Gisteren tot laat op de Binneban geweest; er voor een deel uitgekomen en vandaag; ja vandaag verder met heksen.
Moest gisteren nog een paar cd’s halen.
Normaal haal ik die dingen van internet af en maak ik met een pen een kleurdoosje van het hoesje. Neen een cd van internet hoef er voor mij niet uit te zien zoals die uit de winkel. Als de naam en de titel van de cd erop staat en de nummers; prima.
Als hij maar draait.
Tis raar; met dat internet en downloaden.
Weetje; vroeger was ik blij meten cd; draaide ik hem vele malen; wetend dat z’n ding erg duur was. En nu; je download de ene Madonna na de andere en de best of 2005 word na een enkele maal draaien bij de verzameling cd’s gelegt die je nooit of ooit eens gaat draaien. De volgende cd is al weer binnen.
Neen; niet alles gaat na 1 maal draaien de kast in.
Onlangs Anestacia van internet afgehaald; wel tof en voor m’n vriendin Tiesto.
Wel aardige muziek. Staat altijd aan; de cd speler.
Maarja; gisteren een “echte cd” gehaald en ik schrok me rot. Was meer dan twintig euro kwijt voor een dubbel cd. Al denk ik nog wel dat het een van de goedkopere geweest moet zijn; maar toch.
Dat geld is de prijs van m’n internet abonnement ongeveer; maar daar haal ik er nog velen meer vanaf.
Oke je heb wel een orginele; maar toch.
Als zo’n cd in de winkel een normale prijs had gehad; dan had ik hem daar wel gekocht; maar meer dan veertig gulden voor ‘n cd….daar downlad ik hem voor mezelf wel voor.
Maarja; Kerst; ook ik liep iets voor negenen op koopavond op de Binnenban.
Op zoek naar een cd; die ik zelf allang van in?ernet had gedownload . Koste me bijna niets.
Ik kocht hem; voor meer dan twintig euro. Niet voor mezelf; maar voor iemand voor Kerst.
Zou hem zelf nooit gekocht hebben; althans voor dat geld.
Maarja Kerst; je kan niet met een gedownloade cd aankomen van een euro. Dan moet je wel die orginele dure hebben………..ach; hij was maar twintig euro duurder.
Twintig euro meer uitgeven voor een cd die ik allang heb gedownload en op een cd’tje staat van een euro.
Meer dan twntig euro meer….maarja tis voor de Kerst. Moet duur wezen en zeker geen neppert.

Previous post:

Next post: