Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   poenscheppers in de zorg

poenscheppers in de zorg

by de man in de zorg on June 19, 2010

poenscheppers in de zorg
Van de week had ik er weer eentje lopen op mijn afdeling. Ze komen binnen via een uitzendbureau en komen van de ene zorginstelling naar de andere. Pikken drie uur hier mee, vijf uur daar mee, vijf uur daar mee. Werken na een nachtdienst, gewoon een dagdienst bij een andere instelling, slapen dan vier uur en komen dan weer bij ons op de afdeling…… om te werken…. Ja ja…
Poenscheppers in de zorg, breek me de bek niet open, ze bestaan. Meestal medenederlanders, sparen voor een vakantie naar een exotisch land, wat wij de antillen noemen. Werken zeven dagen per week, minimaal twaalf uur per dag. Werken puur voor het geld, en het enige wat telt is geld, geld, geld, geld. Natuurlijk, ik loop ook voor het geld te werken, maar als ik begin met een dagdienst weet ik niet te vertellen wat ik die dag verdien.
Deze poenscheppers weten dat wel. Met een dagdienst verdienen ze hier zoveel geld, daarna die paar uur ergens anders zoveel geld en daarna bij weer een andere baas zoveel geld. Geld, geld, geld, geld is het enige wat telt, voor die vakantie naar dat exotische eiland. Vind het niet erg dat ze zo denken, maar voor geld te verdienen moet je werken, en dat is juist het probleem. Als je zeven dagen per week werk, twaalf uur per dag, week in week uit… dan werk je niet meer, dan loop je maar wat je tijd uit te lummelen en ben je niet vooruit te branden.
Doe je liever niets dan iets, en om eerlijk te zijn, aan dat soort poenscheppers heb ik geen bal. Eerlijk zijn….
Als ik zo’n poenschepper heb, dan heb ik ze liever niet. Leveren half werk af, zijn niet vooruit te branden en laten blijken dat ze gewoon heeeeeel moe zijn en geen zin hebben.
Nog eerlijker zijn….
mijn irritatie factor is gewoon heel hoog ten opzichte van dat soort gasten….
Nog veel eerlijker zijn….
Ik heb ze liever niet en ik de het wel men een mannetjes minder….
Zo, en dat is even hard, van iemand uit de zorg, die weet dat elk handje erbij verdomd hard nodig is. Het probleem is dat als ik zo’n poenschepper heb, dat ik grotendeels hun werk al doe. Groot gelijk hebben ze. Die stomme hollander heeft dat verantwoordelijkheid gevoel ten aanzien van zijn baas en bewoners en die doet er alles aan om een stukje kwaliteit neer te zetten. Ik… denkt de poenschepper… ik hang die paar uurtjes wel even uit, vraag en handtekening als ik wegga, ten teken dat ik aanwezig ben gewest…. en vraag nog even via mijn mobiel mijn banksaldo op. Nog vijf manden werken, zonder een vrije dag, veertien uur per dag, dubbele diensten werken, duizend maal aangeven dat je zo moe bent, lopen klagen, veels te laat binnenkomen, als het kan eerder vertrekken, anders kom ik te laat bij die andere baas, waar ik toch al te laat was, omdat ik anders geen drie banen op een dag kan hebben.

Weetje….
Die poenscheppers in de zorg, die zeven dag per week minimaal twaalf uur per dag weken, kunnen beter sparen voor een stel duracel batterijen in plaats voor een vakantie naar de antillen. Dan kunnen ze die in hun kont stoppen, dan zijn ze ook nog eens vooruit te branden!!!

poenscheppers in de zorg
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: