Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   postcrossing

postcrossing

by de man in de zorg on May 30, 2012

Postcrossing
(in verband met grote drukte thuis andaag 30 mei, geen zorgblog. sorry)
Sinds kort ben ik aan het postcrossen. Postcrossen, wat is dat zullen velen afvragen. Ook ik wist niet wat postcrossen was, tot ik ongeveer een maand gelden op postcrossing stuitte.

Wat is postcrossen…..
Dit staat op de site vermeld van postcrossing ”send a postcard and receive a postcard back from a random person somewhere in the world”

Bij postcrossing draait het allemaal om het verassingseffect. Van welke vreemde persoon uit welk ver land en stad krijg jij een echte ansichtkaart door de brievenbus. Door de brievenbus, want bij postcrossing gaat het om echte kaarten, om echte ansichtkaarten. Het enige wat je moet doen om een kaart te ontvangen is een kaart opsturen naar een willekeurig door de computer bepaalde persoon. De willekeurige persoon die jou kaart onvangt stuurt jouw geen kaart terug, maar bevestigd dat jij een kaart heb getuurd. Hier kom je adres in de computer en een willekeurig persoon, waar ook ter wereld vandaan (er doen meer dan 300.000 mensen mee uit meer dan 200 landen) zal jouw een kaart sturen. Zolang jij een kaart of kaarten verstuurt, zolang zal jij kaarten ontvangen, echte ansichtkaarten, bezorgd door de postbode en door jouw brievenbus.

Dit alles is gratis, zonder verplichtingen. Het is gratis maar/en de enige kosten die je maakt zijn de kosten van een ansichtkaart en een postzegel. Doordat jij een ansichtkaart moet verzenden, voordat je er een ontvangt.

Ik dacht bij postcrossing, dat het niet zou werken, tot het moment dat afegelopen week de eerste kaarten bij mij door de brievenbus binnenvielen. Echte ansichtkaarten verschillende landen. Wat een verrasing…. Dit is postcrossing, echt leuk, en het kost je (bijna niets).

Wil je er meer over weten, kijk dan eens op deze site, http://www.johanterlouw.nl

Previous post:

Next post: