Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   prima voor elkaar

prima voor elkaar

by de man in de zorg on May 11, 2007

prima voor elkaar
Je hebt het weer goed voor elkaar dacht ik vanmorgen toen ik binnenstapte op mijn werk.
Vandaag gewerkt; dagdienst. Sta op; tegen zessen en zie dat het in mooi Hoogvliet pijpestelen regent.
Wat een rotweer denk ik. Moet er daarlijk weer doorheen; en dat zonder regenpak.

Neen, gisteren gewerkt en op de weg terug naar huis merkte ik dat mijn regenkleding nog op mijn job lag. Ach laat maar; dacht ik; ik rij heel de week al heen en weer met dat ding voor de sier op mijn fiets. Ja; mazzel gehad; alle keren heen en terug droog overgekomen.
Altijd wel bij me; dat sierregenpak.
Niets is zo vervelend als met natte kleding op je werk komen; en daar de gehele tijd in te moeten lopen. Terug is wat anders; doe je je kleding uit en trek droge kleding naan en hoef je er niet in te blijven lopen.

Dus ja; vanmorgen opgestaan en de regen hard tegen de ruiten zien vallen. Balen; enorm balen en wetende dat je drijfnat op je werk zal komen.
De weergoden waren me goed gezind vanmorgen. De lucht brak open om iets over half zeven en ik ben vroeger dan anders naar m’n werk gegaan. Alles beter dan verregenen.
Bijna droog; lichte miezer.
Al met al gelukkig bijna droog op m’n werk aangekomen, en gelukkig niet echt verregend zoals ik al van te voren aanzag komen. Ik wil het slot in de buitenfietsenstalling om m’n fiets doen en het begint in mooi Hoogliet over te gaan van miezer naar harde regen naar hozen. Voodat ik binnen was, ben ik zeiknat geregend en het laatste droge draadje was nergens meer te vinden.
Gelukkig kom ik ondanks dat ik mijn regenpak vergeten ben droog op mijn werk dacht ik vijf minuten voor ik dacht binnen te stapen op mijn werk.
Je heb het weer prima voor elkaar…….;(

Morgen;zaterdag geen log; zondag de kooklog.
Tot maandag.

Previous post:

Next post: