Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   prins bernhard

prins bernhard

by de man in de zorg on December 4, 2004

Prins Bernhard
Prins Bernhard is overleden. Voor de bewoners die ik verzorg “Hun Prins”. Op de zorgafdeling niet die emotionele mensen die we op de televisie hebben gezien maar wel verhalen vol lof over de Prins. Ja; het was inderdaad hun prins. Niet lang gelden de koningin en nu hij.

Mooie leeftijd en ik hoop dat ik ook zo oud mag worden zijn ook dingen die ik van de bewoners die ik verzorg verneem. Inderdaad; ik maar ook alle bewoners hopen dat we zo oud mogen worden.

Er komen verhalen naar voren als je met de bewoners prat. Over de oorlog en ook wat er na die tijd is gebeurd.

Pratend over de oorlog valt wel wat op. Het is niet hun generaal. Neen; het was de familie die ondanks dat ze veel respect hebben; uit Nederland vluchtte naar Engeland. Terwijl hij veel voor het vaderland deed en voor de troepen waren zij onderdrukt. Zij zaten veilig en hadden alles; de bewoners praten over onderdrukking van de Duitsers en honger.

Vele kijken naar het gene wie hij was en vrijwel nooit word er gekeken naar de (mis)stap die de prins in de jaren zeventig heeft gedaan.

De televisie stond de dag na het overlijden overal aan en ook de aankomende dagen zal de televisie in de woonkamers maar ook slaapkamers veelal op het nieuws staan. De bewoners volgen het allemaal; ook al is het nog zo triest.

Kan hen niet ongelijk geven. Hoewel het hen confronteert met hun leeftijd; het was hun Koningin en zeker hun Prins.

Previous post:

Next post: