Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   proletarisch winkelen

proletarisch winkelen

by de man in de zorg on April 15, 2011

proletarisch winkelen
Het is de goedheid zelf, deze man die ik tegenkwam toen ik op de etage boven mijn etage werkte. Deze etage is net zoals mijn etage een afdeling voor dementerende bewoners en is ook opgezet als kleinschalig woonproject.
Hij liep op de gang, voorovergebogen achter zijn rollator. Rustig om zich heen kijkende en af en toe een vreemde slaapkamer binnenlopende op zoek naar… naar wat eigenlijk?
Een aardige man de rust zelf en ….. kaal.

Dementerende bejaarden hebben af en toe last van het proletarisch winkelen gedrag. Proletarisch winkelen, lees het meenemen van dingen van anderen of van dingen die ze tegenkomen. Alles wordt verzameld in handtasjes, onder zittingen van rolstoelen en waar al niet meer. Talloze afstandsbedieningen zijn zo verdwenen. Vorken, messen, lepels vind je terug in handtasjes. Restjes eten in een opgevouwen servet ergens verstopt. Alles wordt verzameld en soms ook meegenomen door de dementerende bewoners die wij verzorgen.

Ik zag deze man lopen achter zijn rollator.
Ik keek in zijn rollator en ik was toch wel verbaast wat deze kale dementerende mannelijke bewoner had “geleend” bij een van zijn buren.
Een krultang en een feun lag netjes onder een paar oude kranten van een paar maanden geleden verstopt
Ik dacht… mijn god, hoe ben je daar nauw weer aangekomen, bij wie heb je het “geleend” en wat moet je er mee

proletarisch winkelen
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: