Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ravioli recept en recepten champignon spinazie ravioli in tomatensaus

ravioli recept en recepten champignon spinazie ravioli in tomatensaus

by de man in de zorg on January 12, 2000

ravioli recept en recepten champignon spinazie ravioli in tomatensaus
Ravioli, gevulde deegkussentjes die in Italiƫ bijzonder geliefd zijn, is in Nederland het meest bekend uit blik, in een zachte tomatensaus. Sinds kort is ravioli ook gedroogd verkrijgbaar. Zelf maken kan ook (de pasta incluis) en dan kunt u de ravioli vullen met een verrassend lekkere inhoud.
350 gr verse spinazie
300 gr bloem
3 eieren
zout
olie
Kook de spinazie 4 minuten, laat ze op een zeef 1 uur uitlekken (af en toe uitdrukken) en pureer de spinazie.
Zeef de bloem.
Klop de eieren los met 4 eetlepels spinaziepuree, 1 theelepel zout en 1 1/2 theelepel olie.
Roer dit met 4 eetlepels bloem glad, schenk het bij de bloem, meng het vanuit het midden en kneed het tot een glad, egaal deeg dat glanst.
Leg het in een vochtige doek 1/2 uur weg.
leggen.
Snijd het deeg in 2 stukken, druk elk stuk plat en rol het tot een zo dun mogelijke lap uit (met behulp van een pastamolen of houten rolstok).
Bewaar het tot gebruik onder een vochtige doek.
Vulling:
100 gr champignons
2 sjalotjes
1 eetlepel olijfolie
3 sneetjes witbrood
zout, peper
de rest van de uitgelekte spinazie
100 gr ricotta of feta
1 grote pot Sugo
1 vleestomaat
grof geraspte Parmezaanse kaas (vers of strooizakje)
Hak de champignons en de sjalotjes in de foodprocessor heel fijn en fruit dit 5 minuten in de olie.
Ontkorst intussen het witbrood en hak ook dat fijn.
Laat het champignonmengsel op een zeef uitlekken en meng het met de broodkruimels, 1 theelepel zout, een flinke draai peper, 3 eetlepels spinaziepuree en de geraspte ricotta (of verkruimelde feta) tot een puree.
Leg een raviolivorm op het deeg en snijd het passend af.
Bestrooi de vorm met bloem en het leg deeglapje erop.
Vul de holtes in de vorm met een ‘bolletje’ vulling.
Leg er een even grote deeglap op en rol goed aan, zodat de ravioli stukjes los komen.
Laat de ravioli op een rekje 15 minuten drogen.
Kook ze in kokend water met een pastabouillontablet 10 minuten en laat ze uitlekken.
Breng de Sugo aan de kook en laat die wat inkoken.
Ontvel de vleestomaat, snijd hem in blokjes en schep die door de saus.
Schep de ravioli door de saus.
Serveer met grof geraspte Parmezaanse kaas.
Ricotta is een verse, zachte Italiaanse kaas (zonder korst) met een milde smaak. De kaas wordt gezouten of ongezouten verkocht.
Heel lekker om zowel in zoete als hartige gerechten te verwerken.
Bijvoorbeeld pizza’s en als vulling voor ravioli en cannelloni

Previous post:

Next post: