Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ravioli recept en recepten gefrituurde zonnevis met groentenravioli

ravioli recept en recepten gefrituurde zonnevis met groentenravioli

by de man in de zorg on January 12, 2000

ravioli recept en recepten gefrituurde zonnevis met groentenravioli
500 gr zonnevisfilet
400 gr bloem
3 eieren
zout
1 dl melk
1 theelepel olijfolie
1 eiwit
1 teentje knoflook
50 gr groene courgette
50 gr gele courgette
40 gr rode paprika
40 gr gele paprika
1 dl bechamelsaus
1 bosje peterselie
peper
100 gr wortelblokjes
2 1/2 dl olijfolie
± 2 liter olie om te frituren
Pastadeeg:
Kneed de bloem met de eieren, de melk, wat zout en een scheutje olie en draai het steeds weer door de pastamachine tot de lap de dikte van karton heeft.
Steek rondjes uit het deeg.
Farce:
Fruit de courgette en de paprika apart, laat ze in een zeef uitlekken en meng ze met de bechamelsaus.
Ravioli:
Schep wat van deze farce op een deegplakje, smeer de randjes met eiwit in en druk hierop een tweede plakje vast.
Peterselie-olie:
Neem de blaadjes van de stelen, hak ze en houd ze apart.
Meng de stelen met de knoflook, peper, zout en de olie in een keukenmachine, zeef de puree en roer er de gehakte peterselieblaadjes door.
Frituurbeslag:
Meng 200 gr bloem, 1 dl melk en 1 ei.
Afwerking:
Was de Zonnevis, dep hem met keukenpapier droog en snijd hem in stukken.
Verhit de frituurolie.
Haal de zonnevis door het beslag en bak hem in de frituurolie bruin.
Kook de ravioli in kokend gezouten water met wat olie beetgaar.
Frituur het garnituur (de peterselie en de wortel) en schik alles mooi op 4 voorverwarmde borden.

Previous post:

Next post: