Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ravioli recept en recepten groene ravioli met slakken kruidenvulling

ravioli recept en recepten groene ravioli met slakken kruidenvulling

by de man in de zorg on January 12, 2000

ravioli recept en recepten groene ravioli met slakken kruidenvulling
150 gr gehakte spinazie (diepvries)
200 gr bloem
1/2 theelepel zout, peper
1 eetlepel olijfolie
3 eieren, waarvan 1 losgeklopt
1 eetlepel boter
1 sjalot
250 gr champignons
4 eetlepels + 2 dl slagroom
1 blikje slakken
100 gr kruidenboter
2 eetlepels cognac
1 liter kruidenbouillon (tablet)
2 dl witte wijn
1 pot gevogeltefond (400 ml)
bieslook
Ravioli:
Verwarm de spinazie en knijp die goed uit.
Doe de bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje en doe daar 1/2 theelepel zout, de olie, 2 eieren en de spinazie in.
Meng de eieren en de spinazie met een vork en roer vanuit het midden beetje bij beetje de bloem door het eimengsel.
Kneed het deeg ± 10 minuten tot de ingrediënten goed zijn vermengd en laat het in folie verpakt ± 1 uur rusten.
Hak de sjalot en de champignons heel fijn en bak de sjalot in de boter ± 5 minuten zacht.
Voeg de champignons toe en laat het vocht zoveel mogelijk verdampen.
Roer er de 4 eetlepels slagroom door en laat die iets inkoken.
Snijd de slakken in stukjes en bak ze ± 4 minuten In de kruidenboter.
Schenk de cognac erbij en laat de alcohol verdampen.
Schep de slakken en het champignon-mengsel uit de pan, meng ze (gooi het bakvet van de champignons niet weg) en laat dit mengsel afkoelen.
Rol het deeg met een deegrol (of pastamachine) heel dun uit tot 6 vellen (± 8 x 40 cm) en schep op de helft van de vellen met ± 5 cm tussenruimte 1 eetlepel van het mengsel.
Bestrijk het deeg rond de vulling met losgeklopt ei, leg de rest van de vellen erop, druk het deeg rond de vulling goed aan en steek met behulp van een pastawieltje 12-16 ravioli uit
Saus:
Verwarm de wijn in de champignonpan en roer de aanbaksels los.
Zeef dit boven de sauspan en laat de wijn tot de helft inkoken.
Voeg de fond toe en laat weer tot de helft inkoken.
Roer er de 2 dl slagroom door en laat inkoken tot sausdikte.
Voet zout en peper toe.
Kook de ravioli in de bouillon in ± 5 minuten gaar.
Verwarm de saus zachtjes.
Schep een beetje saus op de borden, verdeel er de ravioli over en garneer met bieslook.

Previous post:

Next post: