Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ravioli recept en recepten ravioli met basilicum en salie

ravioli recept en recepten ravioli met basilicum en salie

by de man in de zorg on January 12, 2000

ravioli recept en recepten ravioli met basilicum en salie
500 gr ravioli al brasato (Buitoni fresco)
zout, peper
1 fles Sugocasa met kruiden (660 ml, Grand’Italia)
2 lente-uitjes in ringen
2 eetlepels fijngesneden basilicum
1 eetlepel fijngesneden salie
50 gr geraspte belegen kaas
een ingevette ovenschaal
Kook de ravioli in ruim kokend water met zout volgens de gebruiksaanwijzing
beetgaar.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verwarm de sugo op zacht vuur 10 minuten en roer er de lente-ui, de basilicum en de salie door en breng de saus met zout en peper op smaak.
Roer de uitgelekte ravioli en de saus door elkaar.
Schep het raviolimengsel in de ovenschaal, bestrooi met de belegen kaas en laat het gerecht in het midden van de oven in 10-15 minuten gratineren.
Varianten met verse kruiden
– Met gemengde verse tuinkruiden
Breng 3 dl slagroom aan de kook en roer er 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels fijngesneden kervel, 2 eetlepels fijngesneden peterselie, 1 theelepels fijngesneden dragon en 2 eetlepels fijngesneden bieslook door.
Roer van het vuur af 2 eieren en 30 gr geraspte Parmezaanse kaas door de saus.
Breng de saus met zout en peper op smaak en meng de ravioli erdoor.
Bestrooi het gerecht voor het gratineren met 30 gr geraspte Parmezaanse kaas.
– Met koriander
Kook 300 gr knolselderij in blokjes en 50 gr witte rijst ± 20 minuten in 2 dl melk met een snufje zout.
Pureer het mengsel en verdun het met 2 dl slagroom.
Breng het opnieuw aan de kook en breng de saus met zout en peper op smaak.
Roer er 50 gr geraspte schapekaas en 2-3 eetlepels fijngesneden koriander door.
Vermeng de saus met de ravioli en bestrooi het gerecht voor het gratineren met 25 gr geraspte schapekaas.
– Met munt
Bak 4 lente-uitjes in reepjes 5 minuten in 20 gr boter.
Voeg 300 gr diepvriesdoperwten, 2 theelepels fijngesneden tijm en 2 dl kippenbouillon toe en laat het mengsel 5 minuten koken.
Roer er 1 dl slagroom door.
Roer 1 eetlepel maizena met 1 eetlepel water los en roer dit door de saus.
Breng de saus met zout, peper en 2 eetlepels fijngesneden munt op smaak.
Meng de saus en de ravioli en bestrooi voor het gratineren met 30 gr belegen kaas.
– Met tijm en laurier
Bak 2 sjalotjes en 1 eetlepel tijm, beide fijngesneden, 5 minuten in 2 eetlepels boter.
Voeg 1 blik gepelde tomaten (400 gr) en 1 blaadje laurier toe en laat dit ± 15 minuten koken.
Breng de saus met zout, peper, 2 eetlepels fijngesneden zwarte olijven en 2-3 eetlepels fijngesneden basilicum op smaak.
Vermeng de saus met de ravioli en bestrooi het gerecht voor het gratineren met 3 eetlepels geraspte kaas.

Previous post:

Next post: