Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ravioli recept en recepten ravioli met mosselen

ravioli recept en recepten ravioli met mosselen

by de man in de zorg on January 12, 2000

ravioli recept en recepten ravioli met mosselen
Voor het deeg:
400 gr tarwebloem
2 dl water
1 eetlepel olijfolie
zout
bloem om uit te rollen
Voor de farce:
300 gr spinazie
250 gr zalmforelfilet
2-3 eetlepels olijfolie
peper, zout
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
50 gr verse ricotta
2 eieren
Voor de saus:
1 kg mosselen
3 teentjes knoflook
1 bosje peterselie
3 eetlepels olijfolie
1 blik gepelde tomaten
1 dl witte wijn
Stort de bloem op een werkvlak, maak een kuiltje, giet het water en de olie erin, voeg wat zout toe en kneed een soepel deeg.
Verdeel het in twee stukken, wikkel die in folie en laat ze in de koelkast rusten.
Was de spinazie en laat hem met het aanhangend water slinken met het deksel op de pan.
Druk het overtollige vocht er in een vergiet uit en hak de blaadjes fijn.
Snijd de visfilet in reepjes en bak ze al roerend in hete olijfolie.
Kruid ze met peper en zout.
Roer de Parmezaanse kaas met de ricotta en de eieren glad en meng de visfilet
en de spinazie erdoor.
Zet de farce in de koelkast terwijl u het deeg in de verschillende standen uitrolt, zodat u dunne vellen krijgt.
Leg telkens een vel op een met bloem bestoven werkvlak, rol er licht met de raviolirol over om de vierkantjes te markeren en leg op elk vierkantje een schepje farce.
Bestrijk de tussenruimtes met water en leg er een tweede vel op.
Druk de tussenruimtes goed aan en rol er met de raviolirol weer over om de vierkantjes uit te snijden.
Bestuif ze met bloem en laat ze in een pastazeef rusten.
Was de mosselen, pel de knoflook en hak de teentjes met de peterselie fijn.
Fruit het mengsel 1 minuut in de olijfolie, voeg de tomaten, de mosselen en de witte wijn toe, zet het deksel op de pan en kook de mosselen onder af en toe opschudden in 10 minuten open.
Kook intussen de ravioli in water met een beetje zout gaar en giet ze af.
Verdeel de mosselen en het kookvocht over de pasta en dien direct op met een glaasje witte wijn.

Previous post:

Next post: