Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ravioli recept en recepten ravioli met tomaten currysaus

ravioli recept en recepten ravioli met tomaten currysaus

by de man in de zorg on January 12, 2000

ravioli recept en recepten ravioli met tomaten currysaus
(2 personen)
150 gr ravioli met vleesvulling
zout, peper
100 gr sperziebonen in stukjes
1 eetlepel olie
1 kleine gesnipperde ui
1 eetlepel kerriepoeder
3 dl tomatensaus (pot Sugocasa, Grand’Italia)
1 zakje santen (30 gr)
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels losgeroerde yoghurt
1 eetlepel fijngesneden koriander
Kook de ravioli in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar en laat ze uitlekken.
Kook in ruim kokend water de sperziebonen in 6-8 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
Verhit de olie en bak de ui zachtjes ± 10 minuten.
Voeg de kerrie toe en bak die 3 minuten mee.
Roer de tomatensaus erdoor, breng de saus aan de kook en roer er de santen door.
Breng de saus op smaak met citroensap, zout en peper en laat haar zachtjes 5
minuten inkoken.
Schep er de sperzieboontjes en de yoghurt door en verwarm de saus.
Meng de ravioli met de saus en bestrooi met de koriander.
Serveer de ravioli met een salade van reepjes witte kool, geraspte wortel,
rozijnen, pistachenoten en een sausje van yoghurt, kerriepoeder, gembersiroop, zout en peper, gegarneerd met plakjes sinaasappel.

Previous post:

Next post: