Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ravioli recept en recepten ravioli met tomaten groentesaus

ravioli recept en recepten ravioli met tomaten groentesaus

by de man in de zorg on January 12, 2000

ravioli recept en recepten ravioli met tomaten groentesaus
300 gr ravioli
1 ui
1 paprika
350 gr shoarmavlees
25 gr boter
400 gr roerbakmix- of boerensoepgroenten
1 grote pot Sugocasa (basistomatensaus)
100 gr geraspte kaas
Kook de ravioli in ruim kokend water met zout gaar.
Snipper de ui en de paprika.
Bak het shoarmavlees in de boter bruin, voeg de ui, paprika en groentenmix toe en roerbak 2-3 minuten.
Voeg de tomatensaus toe, breng aan de kook en laat de saus in nog ± 5 minuten gaar worden.
Breng de saus met zout en peper op smaak.
Meng de saus met de ravioli of serveer de saus apart.
Strooi aan tafel de geraspte kaas over het gerecht.
Variatie:
Maak de saus met 300 gr kalkoenreepjes, 2 eetlepels tacokruidenmix, 1 prei, 2 stelen bleekselderij, 1 rode en 1 groene paprika, 1/2 bakje champignons, een pakje tomato-frito en 100 gr garnalen.
Ravioli met gorgonzola-roomsaus
Voor de pasta:
200 gr bloem
2 eieren
1 eetlepel olie
zout, peper
Voor de vulling:
8 eetlepels fijngehakte peterselie
300 gr verse ricotta (Italiaanse kaas)
125 gr geraspte Parmezaanse kaas
1 eidooier
1/4 theelepel nootmuskaat
Voor de saus:
125 gr gorgonzola, op kamertemperatuur, in blokjes
2 dl slagroom
150 gr geraspte Parmezaanse kaas
Kneed alle ingrediënten voor de pasta tot een stevig deeg, voeg zo nodig nog wat olie toe en zeg het deeg afgedekt ± 30 minuten koel weg.
Vermeng alle ingrediënten voor de vulling en breng met zout en peper op smaak.
Rol het deeg met behulp van een pastamachine (of deegroller) in gedeelten uit.
Begin met stand 1, verklein de opening steeds een stand (eindig bij stand 6 of 7).
Bestrooi, als het deeg te plakkerig wordt, het werkvlak met bloem, leg de deegplakken op de met bloem bestoven plank en schep er met 8 cm tussenruimte flinke theelepels vulling op.
Bestrijk de randen om de vulling dun met water en leg er een plak deeg op.
Druk de randen rond de vulling goed aan en steek er rondjes uit (doorsnede 6 cm).
Maak 3 ravioli’s per persoon.
Breng in een grote pan ruim water met zout en een scheutje olie aan de kook en kook de ravioli in 5-8 minuten beetgaar.
Verwarm voor de saus de gorgonzola en de slagroom al roerend zacht en voeg 6 eetlepels Parmezaanse kaas (en zout) toe.
Leg op elk bord 3 ravioli’s en schep er wat saus over.
Geef de rest van de saus en van de Parmezaanse kaas er apart bij.

Previous post:

Next post: