Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ravioli recept en recepten verse ravioli met salieboter

ravioli recept en recepten verse ravioli met salieboter

by de man in de zorg on January 12, 2000

ravioli recept en recepten verse ravioli met salieboter
Voor het deeg:
250 gr bloem
3 eieren en 1 eierdooier
zout
1 eetlepel olie
bloem om uit te rollen
eiwit om het deeg aan elkaar te plakken
Voor de farce:
100 gr verse, jonge spinazie
100 gr kalfslever
een beetje olie
100 gr gekookte beenham
2 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
1 eierdooier
een scheutje droge sherry
Voor de salieboter:
80 gr boter
10 blaadjes verse salie
Stort de bloem op een werkvlak, maak een kuiltje middenin, voeg de andere ingrediƫnten erbij en kneed een soepel deeg.
Deel het deeg in twee stukken, wikkel die in vershoudfolie en laat ze in de koelkast rusten.
Maak de spinazieblaadjes schoon, blancheer ze enkele seconden in kokend water met zout en druk ze uit in een vergiet.
Bak de lever in wat olie.
Pureer de ham samen met de lever in een mixer, kruid ze met peper en zout en meng er de eierdooier, de Parmezaanse kaas en de droge sherry door.
Rol een deegbal op een met bloem bestoven werkvlak tot een rechthoek van 20 X 30 cm uit.
Rol er licht met de raviolirol over, zodat de vierkantjes gemarkeerd zijn.
Leg op elk vierkantje een beetje spinazie en spuit er met behulp van een spuitzak toefjes farce op.
Bestrijk de tussenruimte tussen de vulling met losgeklopt eiwit.
Rol de tweede deegbal net zo groot uit als de eerste en leg hem helemaal op het eerste deegvel.
Druk het deeg tussen de vulling eerst met de hand aan en rol er dan met de raviolirol over, zodat u 30-40 vierkantjes krijgt.
Breng 3 liter water met wat zout aan de kook en kook de ravioli 10 minuten.
Laat intussen de boter smelten en bak de salieblaadjes even aan.
Giet de ravioli af, schep ze in een schaal en giet de salieboter erop.

Previous post:

Next post: