Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de dag Aardappel spinazielasagne

recept van de dag Aardappel spinazielasagne

by de man in de zorg on February 10, 2008

recept van de dag aardappel spinazielasagne
Ingredienten: 700 g diepvriesspinazie, 1 doosje MAGGI Oven Dagschotel voor zuurkool met gehakt en creme fraiche-bieslook, 1 ei, 1 ui, 1 rode paprika, 2 el olijfolie, 200 g achterham, 700 g voorgekookte aardappelschijfjes, 100 g geraspte jongbelegen kaas

Bereidingswijze: Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meet in een maatbeker 400 ml water af, roer de MAGGI Oven Dagschotel erdoor en vervolgens het ei. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
Verhit de olie in een wok en roerbak de ui en paprika 3-4 minuten. Vet een ovenschaal in en leg een derde van de aardappelschijfjes op de bodem. Verdeel hierover de helft van de spinazie. Spreid de helft van de ham erover uit en daarover de helft van het paprikamengsel. Verdeel hierop weer een laag aardappel, spinazie, ham en paprika. Dek de schotel af met de rest van de aardappel. Schenk de ovenmix gelijkmatig over de schotel en strooi de kaas erover. Bak de schotel in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin en gaar.

Previous post:

Next post: