Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de dag cordon blue

recept van de dag cordon blue

by de man in de zorg on May 22, 2008

22 mei 2008
recept van de dag Cordon blue
Ingredienten: 4 varkens- of kalfsfilets van ongeveer 2 cm dik, 4 plakjes achterham, 4 dikke plakjes kaas (jong belegen),
1 ei, 6 eetlepels paneermeel, 40 gram boter, zout, peper

Bereidingswijze: Snijd het vlees diep horizontaal in en vouw het open. Bestrooi de binnen- en buitenkanten met zout en peper. De ham om de kaas vouwen en hiermee het vlees vullen. (Zorg dat de vouwlijn van de ham aan de buitenkant zit, zodat de kaas niet kan uitlopen.) De opening daarna dicht steken met een houten prikker. Het ei met 2 eetlepels water loskloppen in een diep bord en strooi het paneermeel op een zo plat mogelijk bord. Wentel het vlees eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees op een matig vuur aan beide kanten gaar en mooi goudbruin in circa 20 minuutjes.

Previous post:

Next post: