Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de dag Entrecote met gesmoorde maiskolfjes

recept van de dag Entrecote met gesmoorde maiskolfjes

by de man in de zorg on May 16, 2008

recept van de dag entrecote met gesmoorde maiskolfjes
Ingredienten: 750 gr kleine maiskolfjes, 10 entrecotes a 2 cm dik, 2 eetlepels balsamico azijn, 1 paprika, 4 grote uien, 350 gr cocktailuitjes, 2 tenen knoflook, ΒΌ pot Kahne Paprikasalade van 1500 g, 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden, Zout & zwarte peper, 4 eetlepels olijfolie

Benodigdheden: Grillpan of plaat

Bereidingswijze: Laat eerst (eventueel de maiskolfjes en de) cocktailuien uitlekken en dep ze met keukenpapier droog. Halveer in de lengte de maiskolfjes. De entrecotes goed inwrijven met balsamico azijn en 2 eetlepels olijfolie en laat ze rustig op kamertemperatuur komen. De uien dan pellen, halveren, en de helften in ringen snijden. Laat de paprikasalade goed uitlekken en terwijl dit gebeurt hak je de knoflook fijn. De rest van de olijfolie verhitten in een braadpan en fruit de ui en knoflook rustig zo’n 4 tot 5 minuten. Mix de maiskolfjes, de Italiaanse kruiden, en de cocktailuien erdoor. Voeg hierbij 2 eetlepels water toe en smoor de groenten in 5 tot 8 minuten zachtjes gaar. Voeg als laatst naar smaak de paprikareepjes en zout & peper toe. Verhit een grillplaat voor en rooster de entrecotes in 4 tot 6 minuten mooi bruin en van binnen roze (halverwege omkeren). Leg de entrecotes op voorverwarmde borden en schep de gesmoorde maiskolfjes, paprikareepjes en cocktailuien erover en ernaast. Lekker met zelfgemaakte frietjes en een groene salade.

Previous post:

Next post: