Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de dag herfst kaasfondue

recept van de dag herfst kaasfondue

by de man in de zorg on May 2, 2008

recept van de dag herfst kaasfondue
Ingredienten: 1 teentje knoflook, 350 ml droge witte Huiswijn, 1 tl citroensap, 1 takje rozemarijn, 600 g Wapenaerkaas extra belegen, 1-2 el maizena, 3 el melk, zwarte peper, nootmuskaat, 1 bruin stokbrood, 300 g broccoli, 125 g champignons, 4 stengels bleekselderij, ½ courgette
Extra nodig: kaasfonduepan, rasp, houten lepel en rechaud

Bereidingswijze: Wrijf de fonduepan in met een gehalveerd teentje knoflook. Verwarm in de pan op laag vuur de wijn, citroensap en het takje rozemarijn. Rasp intussen de kaas. Verwijder de rozemarijn. Roer de kaas beetje bij beetje met een houten lepel door de warme wijn. Blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Klop in een kopje de maizena met melk tot een glad papje. Bind de fondue hiermee al roerende en breng hem op smaak met peper en nootmuskaat. Snijd intussen het stokbrood. Verdeel de broccoli in roosjes, halveer de champignons, snijd de bleekselderij in stukken, halveer de courgette in de lengte en snijd deze in dikke plakken. Plaats de fonduepan op een rechaud op tafel en serveer er stokbrood en groente bij.

Previous post:

Next post: