Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de dag kaasbitterballen

recept van de dag kaasbitterballen

by de man in de zorg on January 20, 2008

Recept van de Dag Kaasbitterballen
Ingredienten : 100g Friese nagelkaas, 60g boter, 60g bloem, 0,5 tuinkruidenbouillontablet, 100g geraspte belegen kaas, peper,
2 eieren, 125g paneermeel, frituurpan met frituurvet, mosterd

Bereidingswijze : Opstijftijd 3 uur Snijdt de korstjes van de nagelkaas en rasp de kaas. Verhit in een pan de boter en roer er de bloem door. Roer er beetje voor beetje 3 deciliter water door. Blijf roeren tot er een dikke saus ontstaat. Verkruimel het bouillontablet en roer dit samen met de geraspte nagelkaas en de geraspte belegen kaas door de saus. Laat de kaas al roerend smelten en breng dan de saus op smaak met peper. Schep de saus in een diep bord, laat het afkoelen en zet het dan 2 uur in de koelkast. Klop in een diepbord de eieren los en strooi op een plat bord het paneermeel. Vorm van het kaasmengsel 25 bitterballen, wentel ze door het paneermeel, dan door het ei en dan nog een keer door paneermeel. Laat de bitterballen in de koelkast 1 uur opstijven. Verhit in de frituurpan het frituurvet tot 180 graden en bak hierin de bitterballen knapperig bruin. Laat ze even op keukenpapier uitlekken, leg ze dan op een schaal en serveer ze met mosterd.

Previous post:

Next post: