Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de dag Lasagne Bolognese

recept van de dag Lasagne Bolognese

by de man in de zorg on May 18, 2008

recept van de dag Lasagne Bolognese
Ingredienten: 500 gram gehakt, 1 grote ui, 1 pak lasagne bladeren (witte), 1 blikje tomatenpuree, 1 blik geconcasseerde tomaten, 1 pakje gezeefde tomaten, 1.5dl room culinaire, geraspte kaas, peper, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder, basilicum

Voor de bechamelsaus: boter (margarine of halvarine), 1L melk, bloem, peper, zout en nootmuskaat

Bereiding: Begin met het rullen van het gehakt in de koekenpan, en bak daarbij de fijngesneden ui mee. Voeg peper, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder en basilicum toe en bak dit goed door. Voeg nu de tomatenpuree toe en laat dit goed in het gehakt trekken. Hierna kunnen de geconcasseerde tomaten bij de gezeefde tomaten. Laat dit alles een tien minuten op een mild vuurtje door pruttelen. Ondertussen kun je de bechamelsaus maken. Laat ongeveer 100 gram boter in een steelpannetje smelten, voeg bloem erbij, tot het een droge massa wordt en begin de melk en beetje bij beetje aan toe te voegen, tot je een mooie gladde witte saus hebt. Kruid dit met peper, zout, nootmuskaat en voor het een mooie gladde saus te houden, nog een klein nootje boter eraan toevoegen. Voeg bij de tomatensaus de room toe, maar laat dit niet meer koken, (anders zal de room schiften) Vet nu een braadslede in en begin met een goede bodem bechamelsaus erin te scheppen, daarbovenop een laag tomatensaus, en dan volledig bedekken met lasagne bladeren. Herhaal dit drie keer en op de bovenste laag voeg je bij de resterende bechamelsaus geraspte kaas en je schept dit uit. Bestrooi de bovenkant met gemalen kaas en doe er aluminiumfolie over. Verwarm de oven goed voor en plaats de schaal ong. een half uurtje in de oven. Laat het dan 10 minuten doorverwarmen zonder de folie en strooi, naar smaak, nog klein beetje geraspte kaas erbovenop.

Previous post:

Next post: