Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de dag Marokkaanse stoofschotel met kip en abrikozen

recept van de dag Marokkaanse stoofschotel met kip en abrikozen

by de man in de zorg on November 18, 2008

recept van de dag Marokkaanse stoofschotel met kip en abrikozen
Ingredienten: 60 g boter, 2 uien fijngehakt, 4 tenen knoflook geplet, 1 mespuntje saffraan,
1 el koenjit, 1 1/2 tl gemalen komijn, 1 1/2 tl gemalen korianderzaad, 1 1/2 tl paprikapoeder, 1 tl zwarte peper, 1/4 tl cayennepeper, 8 kipkarbonades (zonder vel), sap van 1 citroen, 1/4 l kippenbouillon of water, 125 g gedroogde abrikozen, 400 g kikkererwten uit blik (uitgelekt),
zout

Bereidingswijze: Smelt de boter op een middelhoog vuur in een pan met dikke bodem. Voeg de uien, knoflook, saffraan. koenjit, komijn, koriander, paprika, peper en cayennepeper toe en fruit dit 10 minuten tot de uien heel zacht zijn. Doe de kip, citroensap, bouillon, abrikozen en kikkererwten erbij en laat alles heel zachtjes sudderen. Laat 30-40 minuten zachtjes stoven totdat de kip door en door gaar is en geen spoortje roze meer bij de botten te bespeuren is. Voeg zout naar smaak toe. Leg de stukken kip op voorverwarmde borden en schep er wat saus overheen.

Previous post:

Next post: