Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de dag paddestoelencappuccino

recept van de dag paddestoelencappuccino

by de man in de zorg on January 3, 2008

recept van de dag paddestoelencappuccino
Ingredienten: 750 g kastanjechampignons, 2 dl olijfolie, 150 g sjalotten, 2 teentjes knoflook, 1 l kippenbouillon, 1 l kookroom (event. light), 1 l melk (event. halfvol), 10 g verse tijm, 7 g verse rozemarijn, 2 g kardemom, 1 steranijs, 2 g karwijzaad, 2 laurierblaadjes, Verse nootmuskaat uit de molen, peper en zout

Voorbereiding: Pel en halveer de sjalotjes en snipper ze ragfijn. De knoflook pellen, halveren, de kiem verwijderen en fijnhakken. Was de champignons in lauwwarm water en snijd ze in grove stukjes. Was de tijm en rozemarijn, verwijder de steeltjes en hak de kruiden fijn. Giet de olijfolie in een grote pan en laat deze goed heet worden. Zet hierin de champignons met sjalotjes, knoflook, kruiden en specerijen aan en voeg zout en peper toe. Blus af met de bouillon, schenk de melk en room erbij en laat de soep 30 minuten op een lage hittebron zachtjes koken.

Bereiding: Verwijder de steranijs en laurierbladeren voor het pureren. Haal ook een beetje van de andere Ingredienten uit de soep voor de garnering. Pureer de soep met behulp van een blender of staafmixer, giet door de zeef en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Serveren: Schenk de soep in cappuccinokopjes of kleine kommetjes en garneer met de achtergehouden Ingredienten.

Previous post:

Next post: