Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de dag pasta met wodka tomaten en room

recept van de dag pasta met wodka tomaten en room

by de man in de zorg on October 8, 2008

recept van de dag pasta met wodka tomaten en room
Ingredienten: 500 g gedroogde penne, scheutje olie, 50 g boter of margarine, 6 el tomatenpuree, 4.5 dl slagroom, 9 el wodka, 1 el fijngesneden basilicum, zout en peper, schaafsels Parmezaanse kaas om erbij te serveren

Bereidingswijze: Breng minstens 1,8 liter water aan de kook in een grote pan. Voeg een scheutje olie toe en een flinke snuf zout. Kook de pasta net in 8-12 minuten of volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Laat ondertussen de boter smelten op een laag vuur. Voeg de tomatenpuree en de slagroom toe. Haal de pan van het vuur en voeg de wodka en zout en peper naar smaak toe Laat de pasta uitlekken en doe deze terug in de pan of in een voorverwarmde schaal. Verwarm de saus weer als dat nodig is, maar laat deze niet koken. Meng de saus en eventueel de basilicum met de pasta. Serveer direct met de schaafsels Parmezaanse kaas

Previous post:

Next post: