Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de dag pasta omelet met paddestoelen

recept van de dag pasta omelet met paddestoelen

by de man in de zorg on September 4, 2008

recept van de dag Pasta omelet met paddestoelen
Ingredienten: 200 gr fusilli, zout, 50 gr boter, 1 ui gesnipperd, 250 gr gemengde paddestoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shii-takes), 3 bosuitjes in ringetjes, 4 gedroogde tomaatjes op olie, in stukjes, 6 eieren, 4 eetl koksroom
1eetl fijngehakte oregano of 1 theel gedroogde oregano, zwarte peper vers gemalen

Bereidingswijze: Kook de fusilli in een pan met ruim kokend water en zout beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de fusilli in een vergiet uitlekken. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en fruit de ui zachtjes.
Schep de paddestoelen erdoor en bak ze op hoog vuur in ca 5 minuten al omscheppend bruin, laat het vocht verdampen. Bak de bosuitjes en de tomaatjes ca. 2 minuten mee. Klop in een kom de eieren los met de slagroom, oregano, zout en peper. Schep de fusilli en het paddestoelmengsel erdoor. Verhit de rest van de boter in een grote koekenpan en laat het eimengsel over de bodem uitvloeien. Bak de omelet op matig vuur in ca 8 minuten goudbruin, keer de omelet met behulp van een deksel en bak de andere kant goudbruin. Snijd de omelet in punten.

Previous post:

Next post: