Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de dag penne met geitenkaas

recept van de dag penne met geitenkaas

by de man in de zorg on September 8, 2008

recept van de dag penne met geitenkaas
Ingredienten: 300 g penne rigate (pasta), 1/2 zakje pijnboompitten (a 65 g), 200 g zachte geitenkaas zonder korst, 200 ml droge witte wijn, 2 sjalotten gesnipperd, 250 ml slagroom, 1 zakje verse munt (15 g), blaadjes gescheurd

Bereidingswijze: Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin en laat ze op een bord afkoelen. Verbrokkel de zachte geitenkaas. Breng de wijn met de gesnipperde sjalotten in een wijde pan aan de kook en laat het vocht op hoog vuur tot de helft inkoken. Schenk de room erbij en verwarm de saus nog 2-3 minuten. Neem de pan van het vuur en schep de helft van de geitenkaas en munt door de saus. Schep de penne door de muntsaus en verdeel het gerecht over vier warme, diepe borden. Meng de rest van de geitenkaas en munt met de pijnboompitten en strooi dit over de pasta

Previous post:

Next post: