Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de dag pindagehaktballetjes

recept van de dag pindagehaktballetjes

by de man in de zorg on November 4, 2008

dinsdag 4 november 2008
recept van de dag pindagehaktballetjes
Ingredienten: 3 el pinda’s, 1 sjalotje, 500 g hoh-gehakt, 2 el ketjap manis, 1 ei, 3 el paneermeel, 2 el olie, 1 pak Chinese eiermie (250 g, Conimex), bamigroentepakket (400 g), 1 bakje boemboe voor bami goreng (100 g, Conimex), ½ pot satesaus zoet (315 g, Gouda’s Glorie)

Bereidingswijze: Hak de pinda’s fijn. Snipper het sjalotje. Meng het gehakt met ketjap, pinda’s, sjalot, ei en paneermeel door elkaar en vorm er 20 gehaktballetjes van. Bak deze in de olie in ca. 10 min. goudbruin. Kook de mie in ruim kokend water in ca. 5 min. beetgaar. Roerbak de bamigroenten ca. 2 min. met de gehaktballetjes mee, voeg 50 ml water en de boemboe toe. Schep de gehaktballetjes met groenten en boemboe door de mie. Verwarm de satesauspasta met 150 ml water tot satesaus. Serveer samen.

Previous post:

Next post: