Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de dag spaghetti vendura

recept van de dag spaghetti vendura

by de man in de zorg on August 24, 2008

recept van de dag spaghetti vendura
Ingredienten: wortels, 2 stengels bleekselderij, 1 groene paprika, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 3 el olijfolie, 1,5 el tomatenpuree, 250 ml runderbouillon, 1 blik tomatenblokjes (400 g), 2 tl Italiaanse kruiden, 500 g rundergehakt, 1 ei, 3 el paneermeel, zout en peper, 400 g spaghetti

Extra nodig: rasp en staafmixer

Bereiding: Snijd de wortelen en bleekselderij in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui fijn. Pers de knoflook. Verhit 2 el olie in een hapjespan, fruit hierin de ui met knoflook en tomatenpuree ca. 3 min. en schep 2 el gefruite ui uit de pan. Fruit de wortel, bleekselderij en paprika ca. 3 min. in de hapjespan mee. Voeg de bouillon, tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe en laat de saus ca. 20 min. afgedekt sudderen. Kneed intussen in een mengkom het gehakt met ei, paneermeel, zout, peper en 2 el gefruite ui door elkaar en rol er ca. 30 kleine gehaktballetjes van. Verhit in een koekenpan de overige olie en bak hierin de gehaktballetjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing al dente. Pureer de groentesaus met een staafmixer en roer de gehaktballetjes door de saus. Giet de spaghetti af en verdeel deze met de saus over 4 borden.

Previous post:

Next post: