Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de dag spinazie ricotta taart

recept van de dag spinazie ricotta taart

by de man in de zorg on September 18, 2008

recept van de dag Spinazie ricotta taart
Ingredienten: 500g verse spinazie, 2 eetl olijfolie, 1 fijngesneden ui, 2 eetl vers gesneden oregano, 4 eieren, 500g ricotta, 200g permesan, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel peper, 4 eetl roomboter (gesmolten), 12 blaadjes filodeeg

Bereidingswijze: Verwarm de over voor op 200 graden. rol een handvol spinazie samen en snij deze. herhaal dit tot alle spinazie op is. fruit een uitje in een hapjespan maximaal 5 minuten. voeg de spinazie, oregano en wat zout en peper toe. kook op hoog vuur tot al het vocht bijna verdampt is. laat nu afkoelen. klop de eieren in een kom en voeg daarna de ricotta en parmezan toe. goed roeren en vervolgens hier weer het spinazie mengels aan toe voegen. smeer een ovenschaal in met boter. leeg een laagje filodeeg op de bodem en leg hier vervolgens een laag van 2 cm spinazie mengsel op. hier bovenop, afdekken met filodeeg. smeer hier weer wat boter op. 30 minuten in de oven tot er een mooie bruine kleur ontstaat. snij de taart in 4 vierkante stukken en serveer warm.

Previous post:

Next post: