Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de dag warme herfstsalade met biefstuk en hazelnoten

recept van de dag warme herfstsalade met biefstuk en hazelnoten

by de man in de zorg on June 26, 2008

recept van de dag Warme herfstsalade met biefstuk en hazelnoten
Ingredienten: 1 zak krieltjes 4 biefstukken 3-4 eetlepels olie 4 rode uien, in grove stukken 1 bakje paddestoelenmelange (200 g) 200 g peultjes 3 eetlepels balsamicoazijn 2 zakjes slamelange met waterkers (a 100 g) 1 zakje hazelnoten (75 g)

Bereiden: Bereid de krieltjes in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de biefstuk met (versgemalen) peper. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur in circa 5 minuten aan weerszijden bruin. Haal het vlees uit de pan en dek het af met aluminiumfolie. Schenk de rest van de olie in de pan, roerbak op hoog vuur de uien en schep er de paddenstoelen en de peultjes bij. Schenk na 5 minuten de balsamicoazijn erover. Breng op smaak met (zee)zout en (versgemalen) peper. Bak nog 1 minuut al omscheppend op hoog vuur. Schik de sla op 4 grote borden, verdeel er de krieltjes over en schep er het paddenstoelen-groentemengsel overheen. Snijd de biefstukken in repen, verdeel ze over de sla en bestrooi ze met de hazelnoten. Lekker met grof bruinbrood en zoute boter.

Previous post:

Next post: