Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   recept van de dag Wortelcappuccino

recept van de dag Wortelcappuccino

by de man in de zorg on August 28, 2008

recept van de dag wortelcappuccino
Ingredienten: 30 g boter, 1 sjalotje (gesnipperd), 7 dl wortelsap, 1 laurierblaadje, 1 dl droge witte wijn, 1 dl melk, 1/2 dl slagroom, 1 el fijngesneden bieslook, zout en versgemalen peper,
vers citroensap

Bereidingswijze: Verhit 10 gram boter in een soeppan en fruit de sjalotsnippers tot ze glazig zijn. Voeg het wortelsap, laurierblaadje en de wijn toe en kook het vocht tot de helft in. Roer de rest van de boter erdoor. Voeg naar smaak zout, peper en citroensap toe en verwijder het laurierblaadje. Verhit de melk en room in een aparte pan en roer het bieslook erdoor. Klop het mengsel met een staafmixer schuimig. Verdeel de soep over 4 cappuccinokopjes. Lepel er voorzichtig het melkschuim op en serveer de soep meteen.

Previous post:

Next post: